Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 

(UPDATE) Nemulţumiţii cu PRIMA CASĂ au cerut ieri socoteală celor de la FNGIMM

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 19153

UPDATE

Primul venit, primul servit?

FNGÎn cursul zilei de astăzi, la sediul FNGIMM din Bucureşti s-au adunat câteva zeci de persoane care au dosare depuse la fond. Majoritatea se află în situaţii disperate, cu avansuri prinse în precontracte de vânzare-cumpărare, al căror termen se apropie de sfârşit. Au întocmit o listă cu numele lor şi au înaintat-o conducerii, fiindu-le promisă rezolvarea acestora în mod prioritar.

O parte din cei prezenţi pe listă au primit răspunsuri verbale pozitive în cursul serii. Aşa că, la ora 20,30, în incinta sediului Fondului Naţional de Garantare pentru IMM se mai aflau circa 20 persoane, în aşteptarea unor veşti despre dosarul lor. La vederea aparatului foto, angajatul responsabil cu lista a fugit.

Un sfert de oră mai târziu, o altă angajată a Fondului a coborât şi i-a îndemnat pe solicitanţi să plece acasă, promiţându-le că mâine vor primi răspunsuri toţi cei prezenţi pe listă.

„Am un coleg de serviciu care a rezolvat intrând în audienţă cu tupeu de la mic la mare. Sunt puţini angajaţi şi nu fac faţă, ar fi fost bine să fie prelucrate dosare şi în teritoriu, la filialele din ţară ale FNGIMM. Astăzi este prima zi când vin, mă amuză, dar am să vin şi mâine şi poimâine şi atunci nu ştiu cum va fi", declară o potenţială beneficiară a programului Prima casă.

---------------

"Prima Casă" nu e acasă! Cei care vor o locuinţă prin acest program se plâng că după săptămâni întregi de la depunerea dosarului nu au primit niciun răspuns nici din partea Fondul Naţional de Garantare pentru IMM-uri şi nici din partea băncilor, de bani nici nu mai vorbim.

Disperaţi că pierd sumele date ca avans proprietarilor, oamenii merg zilnic la bănci, în speranţa că vor primi o explicaţie, dar ofiţerii de credit ridică din umeri şi spun că au trimis dosarul, iar răspunsul trebuie căutat la Fondul Naţional de Garantare pentru IMM-uri.

Dar cum? Atât timp cât la Fond răspunde de cele mai multe ori un robot, ne întreabă cei în cauză. 

 „Dosarul meu a fost complet pe 16 iulie, eu pe 1 iulie am făcut precontractul şi până pe 31 august trebuia să dau banii vânzătorului. Vânzătorul e un om bun şi am mai prelungit precontractul până la sfârşitul lui septembrie. Azi am stat cu mâna pe telefon toată ziua şi am sunat la Fond, credeţi că am vorbit cu cineva de la Prima casa? NUU! Luni am vorbit cu o doamnă, i-am luat numele şi i-am zis că dacă până vineri nu primesc un răspuns de la bancă am să o sun din nou şi a fost de acord, dar când sun azi surpriză... au bagat robotul, dau la recepţie şi răspunde o femeie că nu se poate,  să vorbesc cu banca... domnule am vorbit, banca mi-a zis ca au luat legătura cu dvs şi nu aţi răspuns la tel şi e-mail, ce vreţi să fac?", ne-a scris Daniel.

Eu mi-am depus dosarul la Alpha Bank, iar acesta a fost trimis la Fond (n.r Fondul National de Garantare pentru IMM-uri) pe 18 august, e 3 septembrie şi încă niciun semn de la Fond. La început am crezut că sunt printre puţinii care se află în această situaţie, dar intrând pe forumuri mi-am dat seama că de fapt este vorba de o PROBLEMĂ NAŢIONALA! La fel ca toţi, am dat şi eu un avans (3.000 eur), iar termenul înscris pe antecontract a fost până pe 1 septembrie. Cu bunăvoinţa vânzătorului, am reuşit să renegociez termenul şi mi-a dat termen până pe 25 septembrie," adaugă Gabi.

Riscând să piardă mii de euro, bani daţi ca avans pentru prima lor casă, oamenii cer o mobilizare generală, sperând că lucrurile se vor rezolva la presiune.

Eu zic să ne strângem mai multe persoane, la FNG, într-o zi. Dacă suntem un grup unit, poate cineva ne va da atenţie. Haideţi să mergem acolo, împreună, ce ziceţi? Eu nu mai suport, banca zice că mi-a trimis dosarul la ei de două săptămâni, dar nu a primit nicio confirmare de la FNG că ar fi ajuns. Şi refuză să mă ajute. Deci, la FNG sunt toate răspunsurile, nu? Eu mă gândesc să merg acolo marţi dimineaţa. Cine e cu mine?" întreabă Sara, o altă cititoare IMOPEDIA.

Problema este ca eu sunt din Cluj-Napoca, deci imi ia cam 10 ore să ajung la Bucureşti, deci meeting-ul trebuie să fie foarte serios şi lumea să vină, pentru că nimeni nu se uită la trei persoane care se agită. Veniţi cu idei, cum facem să realizăm o lista cu persoanele care vor să vină, măcar să ştim câţi suntem. Ce situaţie penibilă, la care sincer nu aş participa în mod normal, dar ce aş mai putea face altceva?!" mai scrie Gabi.

"În cât timp se obţine aprobarea garanţiei? În maximum cinci zile. Sunt estimaţi aproximativ 20.000 de solicitanţi pentru programul Prima Casă", declara pentru IMOPEDIA.ro, la mijlocul lunii iulie, Aurel Şaramet, preşedintele Fondului Naţional de Garantare pentru IMM.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail
B1TV - PRIMA CASA 4
Get Adobe Flash Player to be able to see this content
19089-2.jpg
B1TV - Prima Casa 4
10463-60410397-2.jpg
Programul "Prima casa", deblocat? Asteptati, ne transmit bancherii!
10432-new.jpg
Dezvoltatorii vor si nu vor Prima Casa 2
10279-64651.jpg
Blocaj în programul Prima Casă
9970-agentii.jpg
Agentii imobiliari spera ca programul Prima casa sa dezghete piata
9964-tvr.jpg
Prima Casă 2 dinamizează piaţa terenurilor
9772-mai_greu_de_luat.jpg
Mai greu de luat
9434-60400644-2.jpg
Creste la 80.000 de euro plafonul la Prima Casa, crestem si noi preturile"
9173-60398655-2.jpg
Guvernul a deblocat "Prima Casa"
6924-60356947-2.jpg
Boc, nemultumit de ritmul de rezolvare al dosarelor pentru Prima Casa
Imobile prima casa
Apartamente de max 70.000 EURO
Sondaj Media
Considerați că 2016 este un an bun pentru achiziția unei proprietăți imobiliare?
Da, cât mai repede posibil, deoarece prețurile au început deja să urce încet.
Da, dar fără grabă. Piața abia se stabilizează, iar prețurile nu au cum să scadă mai mult de atât.
Nu sunt interesat de achiziția unei locuințe în viitorul apropiat.
Nu încă. Voi mai aștepta, cred că prețurile vor mai înregistra ușoare scăderi.
Nu, prețurile încă mai trebuie să scadă mult pentru a se adapta puterii de cumpărare din România.
OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Ruxandra Cleciu: Foarte puţini cumpărători mai enunţă "mai aştept să coboare preţurile"
@josiah: Aveți nevoie de un împrumut de urgență, de fonduri de proiect, de capital de afaceri sau de investiții? Oferim o gamă largă de [...]
Ruxandra Cleciu: Foarte puţini cumpărători mai enunţă "mai aştept să coboare preţurile"
@josiah: Aveți nevoie de un împrumut de urgență, de fonduri de proiect, de capital de afaceri sau de investiții? Oferim o gamă largă de [...]
Ruxandra Cleciu: Foarte puţini cumpărători mai enunţă "mai aştept să coboare preţurile"
@Kumah James: Sunteți interesat de un împrumut? oferim tot felul de asistență financiară tuturor persoanelor. "Imprumut de afaceri, [...]
Introducand o discriminare suspecta
@Kumah James: Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. [...]
Sucu: Nu inteleg cum o banca ii spune unui client mai vechi ca un altul plateste jumatate de pret la "Prima casa"
@Kumah James: Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. [...]
Cele mai citite stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video