Compania UTI Facility Management, controlată de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, care construieşte un hotel la Cluj, în incinta Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, se află în negocieri cu lanţurile internaţionale Ramada şi Continental în vederea afilierii hotelului.

17404-8-tiberiuurdareanu-sm.jpgInvestiţia în hotelul din incinta aeroportului clujean se ridică la circa 9,7 milioane de euro şi prevede construcţia unei clădiri pe trei niveluri care să cuprindă 148 de camere, dar şi săli de conferinţă. UTI Facility Management estimează că lucrările de construcţie ale hotelului ar putea fi demarate până cel târziu anul viitor. UTI va mai construi şi un parking auto etajat, com­pa­nia aflându-se în prezent în faza de obţinere a avizelor necesare demarării construcţiei.

"Suntem în negocieri cu mai multe lanţuri hoteliere pentru afilierea viitorului hotel de patru stele din incinta aeroportului Cluj-Napoca, însă discuţiile au avansat cu reţelele Ramada şi Continental. În ceea ce priveşte lucrările de extindere a parcării aeroportului, am realizat până în prezent 245 de noi locuri de parcare terană", au spus reprezentanţii companiei UTI Facility Management. Pentru lucrările de extindere a parcării terane a aeroportului din Cluj au fost cheltuiţi circa 400.000 de euro, în prezent fiind disponibile în total 512 locuri de parcare.

Conform contractului câştigat în vara anului trecut de UTI Facility Management, termenul de execuţie a lucrărilor este de 18 luni pentru construirea viitorului hotel şi de 14 luni pentru parking.

Terenul pe care se realizează investiţiile a fost concesionat de companie de la Consiliul Judeţean Cluj pentru o perioadă de 45 de ani. Investiţia în realizarea parkingului auto etajat al aeroportului din Cluj se ridică la circa 8,9 milioane de euro şi prevede construcţia a 1.426 de locuri de parcare pe trei etaje, suprafaţa clădirii ajungând la 8.950 de metri pătraţi.

UTI Facility Management a fost singura companie care a depus anul trecut o ofertă pentru concesionarea terenului din incinta aeroportului Cluj, în vederea construirii unui hotel de patru stele şi a unui parking auto etajat.

Compania este specializată în instalaţii şi construcţii şi face parte din grupul UTI, al cărui acţionar majoritar este omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, compania UTI Facility Mana­gement a realizat în 2009 o cifră de afaceri netă de 116 milioane de lei (27,6 milioane de euro).


Sursa

6 April 2011