Circulația tramvaiului 41 va fi suspendată timp de două luni, pentru realizarea unor lucrări la Podul Ciurel, stația de metrou din Drumul Taberei și la Podul Grant. Astfel, începând de sâmbătă, 29 iunie, și până pe 1 septembrie cele 36 de tramvaie cu o capacitate maximă de peste 7.000 de călători/oră/sens vor fi înlocuite cu 50 de autobuze pe două linii navetă.

42454-trafic-bucuresti.jpg"Se vor face două linii navetă de autobuz, una va fi 641, cu 30 de autobuze, care va funcționa pe întreg traseul liniei 41, de la Ghencea până la Bulevardul Expoziției, iar cealaltă va fi 642 cu 20 de autobuze, care va asigura un aport de capacitate pentru tronsonul cel mai solicitat al liniei 41, adică între Drumul Taberei și Podul Grant. Va fi o linie mai scurtă, dar exact pe zonele cu cea mai mare aglomerație zilnică. Din evaluările noastre aceste 50 de autobuze vor fi suficiente, dar în caz de nevoie ele pot fi suplimentate fără probleme", a declarat directorul general al Societății de Transport București (STB), Andrei Creci, citat de Agerpres.

Totodată, directorul STB a precizat că "dacă lucrările ne vor permite tehnic, vom băga în circulație un tramvai cu două capete de la Bulevardul Expoziției la Podul Grant, vom face și acest lucru, dacă nu, vom suplimenta aceste linii navetă. Având în vedere cât de important este traseul liniei 41 în acest moment vom face tot posibilul ca autobuzele să aibă aer condiționat și confortul cetățenilor să nu aibă de suferit".

Autoritățile bucureștene au precizat că această măsură este necesară pentru efectuarea lucrărilor la pasajul denivelat subteran Pod Grant, la podul hobanat peste Șoseaua Virtuții și la stația de metrou Parc Drumul Taberei. Lucrările vor fi realizate de trei constructori: Asocierea Max Bogl, Astaldi, Euroconstruct și Tehnologica pentru zona Ciurel, Astaldi la Drumul Taberei pentru Metrorex și Compania Drumuri Poduri Pasaje pentru lucrările la Podul Grant.

26 June 2019