În Insula Eternei Primăveri fiecare hotel se mândreşte cu un mini parc acvatic, iar întreaga insulă îi captivează pe cei mai mici dintre oaspeţi cu spectacolele delfinilor şi priveliştile de la înălţime. Aici soarele este cu zâmbetul pe buze pe tot parcursul anului, iar climatul tămăduitor şi plajele te fac să o îndrăgeşti.

Sursa: imopedia.roInsula se află la 320 km de coasta Africii care transmite căldură pe tărâmul spaniol. Deşi întinderile de nisip îţi fac cu ochiul, insula are multe atracţii alte izbitoare, cum ar fi cel mai înalt vârf din Spania, Muntele Teide (3718m). Copiii adoră plimbarea cu telecabina şi jocurile pe terenul vulcanic.

„Oraşul Puerto de la Cruz se mândreşte cu o grădină botanică, precum şi cu Loro Parque, un parc fantastic cu un delfinariu mare, un acvariu, rechini şi tot felul de animale exotice. Cea mai recentă achiziţie nu poate fi văzută altundeva în Europa - balenele ucigaşe adăpostite în 22.5 milioane de litri de apă pompată direct din Oceanul Atlantic. Alte atracţii ale acestei zone sunt gastronomia tradiţională şi clădirile istorice care merită explorate" spune Cosmina Vladu, director Prestige Tours.

Costa Adeje este locul preferat al celor care iubesc distracţiile acvatice, aici se află Aquapark-ul, cu tobogane cu apă, o mulţime de bazine de înot şi un delfinariu cu 14 delfinii. Există transport special de la Playa de las Americas şi Los Cristianos către Costa Adeje, precum şi rute de autobuz. Biletele sunt disponibile şi pentru Jungle Park Las Águilas, aflat la ieşirea din staţiunea Playa de Las Americas. Acesta este un parc zoologic şi botanic, cu mai mult de 500 de animale şi păsări exotice pe care le puteţi vedea pe un traseu cu tuneluri, poduri suspendate, cascade, lagune şi peşteri.

Parcul Naţional Teide oferă un spectacol uimitor. Copiii adoră să ia telecabina şi să se plimbe la 200 m deasupra vârfului muntelui vulcanic, de unde se vor bucura de vederi deosebite şi vor avea privelişti asupra celor patru Insulele Canare.

„Nu rata o baie în piscina rocilor vulcanice! Coboară în apele din bazinele naturale, create atunci când lava a distrus portul oraşului în timpul unei erupţii vulcanice. În funcţie de abilităţile de înot, străbate canalul îngust format din lavă solidificată, plonjează în bazine sau pur şi simplu lasă-te în voia apelor limpezi, puţin adânci şi pline de peşti tropicali mici. După baie, porneşte într-o promenadă pe străzile pietruite ale oraşului Garachico spre Casa Ramon, unde guşti bucate gătite de mama primarului" explică Adriana Goicea, manager Prompt Service Travel.

„Insula este locul ideal pentru scuba diving, apa este caldă pe tot parcursul anului, iar spectacolul acvatic cere un bis. În sud se poate practica surfing, wind-surfing, paraşutism legat de o barcă " vitezomană" sau plimbări cu jet-ski. Pentru conservatorii care nu doresc altceva decât plajă sau bălăceală la piscinele hotelului, plajele Las Americas şi Los Christianos au fost create special pentru ei. Aici ai ocazia unică de a vedea grandioasele balene dacă accepţi invitaţia localnicilor de a face excursii cu îmbarcaţiunile, iar dacă vrei să-ţi îmbogăţeşti palmaresul sportiv şi ai un portofel mai generos, poţi lua lecţii de golf" conchide Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

CITEŞTE ŞI: În Tenerife preţul locuinţelor e stabilit de gradele Celsius


Oferte de vacanţă în Tenerife

Hotel Palia Don Pedro 2*
- De la 705 Euro/pers., pentru transport cu avionul, transferuri
- 7 nopţi cazare cu all inclusive
- Asistenţă turistică
- Detalii pe: www.prestige.ro

Tenerife, Hotel Aparthotel Isabel 4*
- De la 733 Euro/pers., pentru transport cu avionul, transferuri
- 7 nopţi cazare cu mic dejun
- Asistenţă turistică
- Detalii pe: www.promptservice.ro


16 July 2011