Se apropie 8 Martie şi încă nu v-aţi gândit ce cadou să îi oferiţi partenerei? Reprezentanţii agenţiilor de turism vă fac o sugestie - o vacanţă în străinătate. Dar nu orice fel de vacanţă, spun tot ei, ci una de shopping.

Pe lângă cumpărături, avantajul turismului de shopping în această perioadă constă în preţurile mai mici practicate de hotelieri şi de companiile aeriene, şi asta pentru că nu este sezon de vârf.

Călătoriile în străinătate pentru cumpărăuri au devenit o modă şi la noi, pe lângă faptul că ai posibilitatea să vizitezi locuri noi, preţurile găsite în magazinele din afară sunt mult mai bune decât cele de la noi, spun agenţii de turism.

Viena este clar una dintre principalele destinaţii de shopping alese de români. Este aproape, se poate ajunge şi cu maşina personală, dacă doriţi să nu depindeţi de avion sau autocar, iar preţurile sunt foarte bune.

Cine nu vrea să piardă mult timp pe drum, alege transportul cu avionul. Datorită numărului mare de călători spre această destinaţie, companiile aeriene au tot soiul de oferte tentante.

Mariahilfer Strasse este cea mai lunga strada de shopping din Viena, unde cu singuranţă doamnele vor alege să-şi petreacă ceva timp. Merită explorate şi marile zone comerciale de la periferia praşului, cum ar fi hopping Center Sud, unde poţi ajunge uşor cu metroul.

Shopping vienez (www.christiantour.ro)

Hotel 3* - de la 199 Euro/pers.

2 nopţi cazare la Budapesta - hotel 3*

2 nopţi cazare la Viena - hotel 3*,

mic dejun

transport cu autocarul

Parisul este unul dintre puţinele oraşe din lume unde nu trebuie să mergi într-un loc anume pentru a-ţi face cumpărăturile, ocazii întâlneşti la tot pasul. Champs Elysee, Avenue Montaigne şi Champs-Elysées sunt locuri în care trebuie neapărat să ajungeţi într-o vizită de shopping!

Branduri de lux precum Louis Vuitton, Pierre Cardin, Chanel, Dior sau branduri în mare vogă precum Zara, H&M sau Mango, toate vă aşteaptă! Totodată, Parisul reprezintă universul parfumurilor şi al produselor de înfrumuseţare, iar aici găsim nume grele în domeniu: The Scent of a Parisian, Parfums Caron, Annick Goutal, Salons du Palais Royal Shiseido.

Parisul rivalizează însă cu Dubai, Milano, Londra şi chiar Istanbul.

"Dubaiul se mândreşte cu mall-uri imense de unde nu lipsesc reducerile, magazinele creatorilor de modă celebri şi tombole care pot aduce turiştilor chiar şi o maşină. În Dubai's Ibn Battuta Mall sunt şapte mall-uri, fiecare cu o anumită tematică. În Mallul din Emirate, cu podele de marmură şlefuită şi bulevarde spaţioase abundă magazinele cu pantofi şi accesorii, dar şi supermarketurile numai cu produse cosmetice" ne-a declarat Daniela Dumitrică, marketing manager Paralela 45.

Shopping în Dubai

Hotel Concorde 4* (www.paralela45.ro)

de la 98 Euro/pers./noapte

mic dejun bufet

transport cu avionul, aproximativ 550 Euro/pers. cu taxe de aeroport incluse

Shopping în Milano (www.christiantour.ro)

Hotel Ibis Centro 3*

de la 43 Euro/pers./noapte

mic dejun

transport cu avionul, aproximativ 33 Euro/pers. fără taxe de aeroport

Shopping Londra (www.butterflytourism.ro)

Hotel Express by Holiday Inn Stratford 3*

de la 38 Euro/pers./noapte

transport cu avionul, preţ bilet de avion: de la 72 Euro/pers. cu taxe de aeroport incluse

"În Instanbul sunt numeroase pieţe care oferă o gamă diversă de produse de la haine, antichităţi, la fructe proaspete şi mirodenii. Cele mai renumite zone de cumpărături sunt Marele Bazar, dar şi magazinele de lux de pe Kapalicarsi Caddesi sau cele din Arasta Bazaar şi din Avrupa Pasaji.

Din Marele Bazar din Istanbul, turiştii cumpără covoare turceşti, dar şi haine la preţuri foarte mici. Tot aici găsesc şi magazine cu suveniruri ce amintesc de marele Imperiu Otoman, ceramică turcă deosebită, cele mai bune produse din piele.

În Turcia sunt fabricate şi cele mai bune produse din piele din Europa şi se fac la comandă haine şi pantaloni unicat" susţine Cosmina Vladu, director Prestige Tours.

Shopping la Istanbul (www.prestigetours.ro)

Hotel Taslik 3*

de la 40 Euro/pers./noapte

mic dejun,

preţ bilet de avion aproximativ 150 Euro/pers. cu taxe de aeroport


Barcelona se află şi ea pe lista preferată de turiştii români care vor să se plimbe şi să vină acasă şi cu ceva cumpărături.

Shopping în Barcelona

Hotel Hespera Metropol 4* (www.besttourism.ro)

de la 195 Euro/pers.

trei nopţi cazare cu mic dejun

transport cu avionul aproximativ 140 Euro/pers. cu taxe de aeroport

5 March 2010