Vrei să pleci în vacanţă la schi? Zona Salzburger Land din Alpii austrieci este, în mod cert, una dintre cele mai bune alegeri pe care le poţi face, cu condiţia să ai maşină. E drept, drumul este destul de lung - faci două zile dacă pleci din Bucureşti, de exemplu, dar merită efortul.

16354-img_5066.jpgÎn cazul în care plănuieşti o asemenea excursie, este indicat să îţi cauţi cazare cu două-trei luni înainte. Astfel, vei avea de unde alege şi ai şanse să faci şi ceva economii. Poţi sta la un hotel dintr-una din marile staţiuni precum Kaprun, Saalbach-Hinterglemm sau Kitzbuhel, sau te poţi caza într-una din vilele localnicilor din satele din împrejurimi - Uttendorf, Piesendorf, Pirtendorf etc.

Aici, preţul unui apartament cu un dormitor şi bucătărie complet utilată porneşte de la 40 de euro, la care se adaugă taxa de staţiune de 1,1 euro de persoană pe zi şi taxa pentru curăţenia finală care variază între 25 şi 35 de euro pe apartament.

16355-dsc08890.jpgOricum, locul în care eşti cazat nu are prea mare importanţă, mai ales dacă optezi pentru Salzburg Super Ski Card, pentru că acest abonament este valabil pe toate pârtiile din Salzburger Land, care totalizează peste 2300 km. Iar în aceste condiţii în fiecare zi poţi schia în altă parte, ceea ce înseamnă să mergi cu maşina 10-20 km. Fără doar şi poate, merită efortul. Va fi o plăcere să schiezi pe gheţarii de la Kitzsteinhorn şi Weissee, să urci cu telescaunul acoperit, cu opt locuri încălzite sau să iei liftul direct de pe pârtie.

16356-p1100211.jpgÎn plus, ai posibilitatea să schiezi şi după apusul soarelui, datorită instalaţiilor nocturne, iar lipsa precipitaţiilor nu este o problemă, pentru că există multe tunuri de zăpadă.

Spre bucuria schiorilor şi a celor care practică snowboard-ul, în fiecare vârf de munte există câte o cabană care oferă privelişti de vis şi în care poţi comanda meniuri complete la preţuri decente.

16357-p1100216.jpgIar dacă tot ajungi aici şi nu ţii neapărat să schiezi în fiecare zi de dimineaţă până seara, poţi merge să vizitezi oraşele mari din apropiere - Munchen, Innsbruck şi Salzburg.

Nu faci mai mult de trei ore dus-întors, aşa că vei avea timp să vizitezi câteva obiective tutistice, să încerci specialităţile culinare din zona respectivă şi, eventual, să faci un pic de shopping.

16358-p1100322.jpgCare sunt costurile unei vacanţe în această zonă din Alpii austrieci? Aproximativ 1500 de euro pentru două persoane, sumă care include transportul, cazarea, mâncarea şi skipass-ul.






5 February 2011