City break-ul este soluţia optimă pentru cei care au fost deja în concediu sau pentru cei care nu îşi permit sau sunt prea ocupaţi să-şi ia o vacanţă de şapte zile. Transportul cu avionul înseamnă economie de timp, în trei-patru ore turiştii ajung la destinaţie fără a se enerva în trafic. Un city break costă aproximativ cât un sejur la final de sezon estival. Astăzi vă propunem o escapadă în capitala Cehiei.

14189-praga.jpgPreţuri

Preţurile pentru o vacanţă de weekend pornesc de la 287 Euro/pers. la hotel de trei stele şi pot pentru transportul cu avionul, taxa de aeroport, trei nopţi cazare cu mic dejun. La un hotel de patru stele, tarifele pornesc de la 356 Euro/pers. pentru transport cu avionul şi trei nopţi cazare cu mic dejun.

„Praga este capitala europeană accesibilă atât cu maşina personală, cât şi cu trenul sau avionul. Un bilet de avion costă aproximativ 174 Euro cu taxele de aeroport incluse. Aeroportul Ruznye se află la 10 kilometri de oraş, iar de acolo turiştii pot lua autobuzul 119 până ultima staţie (Dejvicka Metro) şi apoi metroul către centru. Cu trenul, oprirea se face în staţia Hlavni Nadrazi, aproape de centru, la est de Piaţa Wenceslas. Din Bucureşti până la Praga poţi ajunge cu maşina personală în aproximativ 15 ore. Există şi tren Bucureşti - Praga, iar biletul costă aproximativ 1000 RON/pers. dus-întors" explică Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

O vacanţă de weekend în Praga poate costa 400-500 de euro, preţ în care sunt incluse transportul cu avionul, trei nopţi cazare, mese şi suveniruri.

Ce vizităm în Praga

14192-podul_carol.jpgCând ajungi la Praga există câteva atracţii turistice care dau farmec oraşului şi sunt primele pe listă mai ales atunci când vacanţa este scurtă. Podul Carol, considerat trecere între Europa de Vest şi Europa de Est, este una dintre cele mai fascinante construcţii în stil gotic din lume. Lung de peste 500 de metri şi lat de aproximativ 10 m, podul este apărat la capete prin trei turnuri. Pe marginea podului sunt aliniate 40 de statui, fiecare cu povestea ei. Interesant e că cel puţin patru sunt cotate ca aducătoare de noroc.

14193-turnul_astronomic.jpgPe cât de liniştit şi pustiu este pe timpul nopţii, pe atât de aglomerat şi gălăgios este în timpul zilei. Vorbim tot de Podul Carol.

Multă aglomeraţie e şi în jurul Turnului Astronomic, la ore fixe. Atunci se ivesc într-un gemuleţ mici figurine de apostoli care instalează o nouă oră. De obicei, spectacolul se încheie în aplauzele şi uralele turiştilor.

14191-muzeul_franz_kafka.jpg„ Muzeul Franz Kafka oferă o experienţă multimedia în adevăratul sens al cuvantului; muzeul ghidează turiştii pe un traseu bine stabilit presărat cu sunete ambientale şi un joc lumina-întuneric perfect regizat. În agitaţia oraşului, Grădina Franciscanilor este o oază de linişte în centrul Pragăi, lângă Biserica Franciscană, între Piaţa Wenceslas şi Piaţa Jungmannovo. Este grozav să intri într-o grădină, să te aşezi pe o bancă, să priveşti şi să admiri lumea din jur" spune Cosmina Vladu, preşedinte Prestige Tours.

„Străzile Narodnitrida, Mustek şi piaţa Wenceslas din Praga sunt recunoscute pentru reducerile de iarnă. În această perioadă sunt oferte speciale la haine şi încălţăminte, iar la Zara preţurile sunt mai mici chiar şi cu 50-70% faţă de România. Sunt şi alte magazine, precum Debenhams, din celebrul lanţ britanic, aflat tot în Piaţa Wenceslas şi Kotva, pe Namesti Republiky 8, cu o ofertă bogată care include haine, încălţăminte, bijuterii, echipamente sportive. Cei care îşi doresc pantofi eleganţi sau pantofi sport trebuie să ajungă în magazinul Bata Shoes, din Piaţa Wenceslas numărul 6, cel mai de succes magazin praghez de încălţăminte" adaugă Cristina Molfea, manager departament extern Christian Tour.

Praga este incompletă fără degustarea faimoaselor beri locale, precum Budweiser Budvar sau Pilsner Urquell. Cea mai veche berărie este U Fleku care datează din 1499.

14190-gradinile_franciscane_-_praga.jpg„Pentru cei pasionaţi de isprăvile bravului soldat Svejk, cea mai potrivită este berăria U Kalicha, menţionată în romanul lui Hasek. Restaurantul Pivovarsky Dum are propria berărie şi produce bere altfel: cu banane, cu cireşe sau cafea. Tinerii care vor să meargă în cluburi trendy pot alege Duplex, unde Mick Jagger şi-a sărbătorit aniversarea. Cei care preferă muzica jazz sau rock-ul şi vor să stea până tarziu aleg clubul Batalion. Karlovy Lazne este superclubul Pragăi. Se întinde pe patru etaje şi cinci camere, fiecare cu un gen de muzică diferit" explică Adriana Goicea, manager Prompt Service Travel.



8 October 2010