Compania de consultanta imobiliara Regatta a intermediat vanzarea unei vile, amplasata in apropierea bulevardului Dacia, in schimbul sumei de 3,5 milioane de euro, aceasta fiind cea mai mai scumpa locuinta vanduta in 2009. Compania nu a dorit sa faca publice numele partilor implicate in tranzactie.

Valoarea celei mai scumpe case vandute in 2009 - 3,5 mil. euro"Este vorba despre o vila construita la inceputul secolului XX, cu o arhitectura ce aminteste de stilul caselor populare romanesti. Are o suprafata de 1.000 mp si este situata in apropierea bulevardului Dacia.

Tranzactia a durat sase luni, iar vanzarea a fost finalizata in acest an", a declarat, pentru Wall-Street, Robert Teodorescu, directorul departamentului de vanzari rezidentiale al Regatta.

Aceasta este mai mare tranzactie pe segmentul rezidential incheiata de Regatta in acest an si, in acelasi timp, cea mai mare tranzactie rezidentiala anuntata si realizata de o companie de consultanta din Romania in 2009.

„In piata imobilelor de lux, sunt cumparatori care dispun de lichiditati, care nu depind de veniturile aduse de un salariu si exploateaza momentul de criza. Ei cumpara indiferent de situatia creditelor, pentru ca investitiile lor nu depind de credite.

In general, 95% dintre ei au deja o locuinta, iar achizitia facuta in aceasta perioada este o investitie", ne-a mai spus Robert Teodorescu.

Sursa

2 July 2009