Valoarea de piaţă a terenului şi construcţiilor aferente proiectului Casa Radio Plaza (Dâmboviţa Center) din Bucureşti a crescut anul trecut cu 14,4%, la 181,6 milioane euro, de la 158,7 milioane euro la finele lui 2008, dar valoarea complexului după finalizare a fost evaluată în scădere cu 25%.

sursa:capital.roPotrivit evaluării efectuate de King Sturge, citată în raportul anual al Plaza Centers, acţionarul majoritar al proiectului Casa Radio, valoarea Dâmboviţa Center după finalizare este estimată la 693,1 milioane euro. La sfârşitul anului 2008, valoarea după finalizare era plasată în jurul nivelului de 927 milioane euro.

Casa Radio, una dintre cele mai mari clădiri din România, va fi demolată în proporţie de 70%, pe amplasamentul acesteia urmând să fie dezvoltat un proiect imobiliar, cu o suprafaţă construită de 600.000 de metri pătraţi, de către Plaza Centers în parteneriat cu statul român.

Prima etapă a proiectului Dâmboviţa Center urmează să fie finalizată în 2013, iar proiectul va include o zonă comercială, spaţii de birouri, camere de hotel clasificate la cinci stele, un cazinou, hipermarket şi o sală de convenţii şi conferinţe, potrivit raportului.

Plaza Centers a achiziţionat un teren în Constanţa

Plaza Centers deţine în total nouă terenuri sau proiecte în dezvoltare în România, majoritatea de retail, dar şi spaţii de locuinţe, hoteluri şi birouri.

Valoarea totală a activelor (terenuri şi construcţii) deţinute de companie pe piaţa românească a crescut anul trecut cu 14%, de la 223,5 milioane euro la 254,79 milioane euro, avans determinat parţial şi de achiziţionarea unui teren în vederea construirii unui mall în Constanţa cu o suprafaţă de închiriat de 18.000 metri pătraţi. Acest activ  este evaluat la 11,06 milioane euro.

Compania intenţionează să dezvolte câte un proiect la Iaşi (retail, birouri), Miercurea Ciuc, Timişoara, Hunedoara, Târgu Mureş şi Constanţa (retail), Slatina (retail şi rezidenţial), pe lângă Casa Radio şi clădirea de birouri Palazzo Ducale din Bucureşti.

 

 

Sursa

24 March 2010