Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Valoarea investitiilor in produse imobiliare a ajuns la 335 mil. euro in 2010

Publicat: | Sursa: BloomBiz.ro | Numar afişări: 1164

Valoarea totala a investitiilor in produse imobiliare din 2010 a ajuns pana in prezent la 335 milioane de euro, cu 47% peste intreg volumul investitional din 2009, potrivit estimarilor CB Richard Ellis (CBRE), relateaza Mediafax.

sursa: bloombiz.ro"Media tranzactionala anuala pentru ultimii opt ani este de peste 550 milioane de euro, ceea ce denota ca exista premise pentru cresterea volumului investitional in 2011", se arata intr-un comunicat al CBRE.

Chiar daca a inregistrat un volum al tranzactiilor mult sub nivelul anilor de boom (2006-2007), activitatea din 2010 de pe piata imobiliara locala a pus bazele unei reveniri sanatoase, apreciaza analistii CBRE Romania.

"In 2010, segmentul de birouri a fost unul dintre cele mai active (...) Pentru 2011 ne asteptam la lansarea sau relansarea unor proiecte de birouri cu data de deschidere dupa 2013. Livrarile de noi cladiri de birouri in 2011 se anunta a fi la un nivel minim, de sub 100.000 metri patrati, ceea ce inseamna o scadere considerabila fata de ce s-a inregistrat in 2010 (330.000 metri patrati de noi spatii, incluzand si cladirea Petrom City)", se arata in comunicat.

CBRE apreciaza, de asemenea, ca segmentul de retail a dat semne de revenire in 2010, in conditiile in care retailerii deja prezenti pe piata cauta sa se dezvolte, in timp ce branduri noi isi anunta intentia de a intra pe piata.

"Stocul de spatiu de retail modern in Romania va creste in 2011 cu 230.000 metri patrati prin proiecte precum Palas Iasi, Maritimo Shopping Center, prima faza a proiectului Colosseum Bucuresti si extinderea proiectului Baneasa Shopping City.

Livrarile asteptate pentru anul viitor sunt la un nivel mai ridicat fata de nivelul atins in 2010, si anume 195.000 metri patrati", considera reprezentantii CBRE. In ceea ce priveste segmentul industrial, volumul tranzactiilor a fost mult peste cel al anului trecut, fiind de remarcat revenirea tranzactiilor de vanzare a depozitelor precum si a terenurilor cu destinatie industriala.


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video