Românii își aranjează de pe acum nu doar planurile de Revelion, ci și pe cele pentru vacanța de vară. Preocuparea față de anii trecuți este mult mai ridicată, semn al unei situații financiare mai bune: potrivit uneia dintre cele mai mari agenții de turism din România, vânzările de pachete turistice au urcat cu 60% față de luna noiembrie a anului trecut.

38729-vacanta.jpgVacanța de iarnă se apropie cu pași mari, așa că românii au început să își aranjeze de pe acum planurile. Cele mai căutate destinații pentru trecerea dintre ani sunt Dubai și Emiratele Arabe Unite. Mai mult, cei mai grijulii își stabilesc chiar și vacanțele de vară, în topul celor mai solicitate destinații de către cei care cumpără încă de acum fiind Antalya, insulele Creta, Corfu, Thassos și Zakynthos.

„Christian Tour a vândut sejururi și circuite în valoare de circa 850.000 de euro la Târgul de Turism al României, cu 60% mai mult decât la ediția de toamnă din 2014. În jur de 2000 de turiști au cumpărat pachete turistice în timpul târgului, cu 20% mai mulți decât anul trecut. „Vedeta” standului a fost conceptul First Minute, prin care turiștii își pot rezerva sejururile din vara lui 2016 cu reduceri de 40-50% și cu un avans de doar 25 euro pe cameră, restul urmând a fi achitat cu până la 21 zile înainte de data călătoriei”, arată reprezentanții Christian Tour.

  • În ce privește pachetele pentru sărbătorile de iarnă, Revelionul în Dubai și Emiratele Arabe Unite se află în topul preferințelor la această ediție
  • La mare căutare au fost și vacanțele exotice, fiind rezervat un număr considerabil de pachete pentru Mauritius, Republica Dominicană și Mexic, pentru prima parte a anului 2016

Apetitul crescut pentru vacanțele exotice a contribuit la mărirea bugetului alocat pachetelor turistice. Potrivit Christian Tour, vizitatorii prezenți la târgul de turism de la Romexpo au cheltuit, în medie, 400 euro de persoană, mai mult decât media generală anuală.

Pentru sfârșitul acestui an, Christian Tour vine cu oferte speciale prin programele Ski Plus, dedicat amatorilor de schi, Vacanțe cu parfum de scorțișoară – cu pachete pentru piețe de Crăciun în toată Europa și pentru perioada Crăciunului, sau Winter Sun, cu vacanțe de iarnă în destinații exotice, calde. În premieră, a fost lansat și programul „Călătorii pentru suflet”, destinat celor care își doresc să ajungă în locuri recunoscute pentru încărcătura lor spirituală, în Israel, Egipt, Iordania, Grecia, Republica Moldova, Turcia sau Bulgaria.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

17 November 2015