România ar putea înregistra creşterea economică estimată de autorităţi şi de Fondul Monetar Internaţional pentru 2011, de 1,5%, doar dacă nu vor fi făcute greşeli sau dacă se va învăţa ceva din greşelile de până acum. Declaraţia îi aparţine consilierulului guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.

15063-adrian-vasilescu-dumnezeu-ne-poate-da-doua-mili.jpg"Noi credem că ea este posibilă (creşterea economică de 1,5% în 2011, n.r.), nu pot să spun că se va infăptui. Dar este posibilă, adică sunt toate datele pentru ca ea să se înfăptuiască, depinde dacă nu vor fi făcute greşeli sau dacă vom fi învăţat ceva din greşelile pe care le-am făcut până acum", a declarat Adrian Vasilescu la Realitatea TV.

Vasilescu spune că nu va fi pentru nimeni o surpiză că datele din al treilea trimestru vor fi negative. De asemenea, el susţine că nu sunt şanse să ieşim din recesiune în acest an.

În opinia lui Adrian Vasilescu, o mare problemă a României este lipsa de încredere a investitorilor. De aceea, până când investitorii străini sau băncile nu vor crede din nou că pot face afaceri profitabile în România, ţara nu va ieşi din criză.

Totodată, consilierul guvernatorului BNR a mai declarat că România are de îndeplinit două obiective importante, ieşirea din recesiune şi echilibrarea bugetului, dar că acestea sunt foarte greu de atins deodată. "Bugetul nostru este bolnav, până când nu îl facem sănătos, nu putem lovi recesiunea", a explicat acesta, citat de NewsIn.


15 November 2010