Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Vești bune pentru deținătorii de terenuri agricole

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 3610

Realizarea cadastrului general a devenit o prioritate pentru mulți primari

Cei mai mulți primari par să fi înțeles, în sfârșit, importanța și avantajele realizării cadastrului general. Drept urmare, în momentul în care Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a făcut publice condițiile în care va finanța lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale, aproape 2.200 de primării deja își anunțaseră intenția de a accesa acești bani, pentru înregistrarea a peste patru milioane de imobile.

sursa foto: https:/curierulnational.ro/old/Real%20estate/2017-08-23/1.256+de+primarii+au+semnat+contracte+de+cadastru+generalPotrivit unui comunicat de presă transmis de ANCPI, începând de luna aceasta primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale pot încheia contracte de finanțare cu oficiile de cadastru și publicitate imobiliară (OCPI). Pentru a putea beneficia de sumele alocate, edilii vor trebui să încheie contracte de prestări servicii până la sfârșitul lunii iunie.

În 2019, fiecare unitate administrativ-teritorială (UAT) poate primi 160.000 de lei pentru înregistrarea gratuită a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, față de 155.000 de lei în 2018, 150.000 de lei în 2017 și 135.000 de lei în 2016. Potrivit legii, au prioritate sectoarele cadastrale care cuprind terenuri aferente proiectelor de infrastructură de interes național și terenuri agricole subvenționate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Anul acesta, ANCPI a alocat aproximativ 280 de milioane de lei pentru înregistrarea imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, pe sectoare cadastrale. Banii provin din veniturile proprii ale Agenției. Lucrările se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF) și sunt gratuite pentru cetățeni.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video