Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Venituri în creştere pentru AFI Palace Cotroceni

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 1396

Centrul comercial AFI Palace Cotroceni din Bucureşti continuă să înregistreze îmbunătăţiri ale performanţei, potrivit reprezentanţilor AFI Europe. Venitul operaţional net al mallului a crescut cu 4% în prima jumătate a lui 2014 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 14,6 milioane euro.

Venituri în creştere pentru AFI Palace CotroceniCel mai mare şi mai important activ al companiei AFI Europe, mallul de pe bulevardul Vasile Milea, din Capitală, le aduce proprietarilor venituri din ce în ce mai mari.

„Venitul operaţional net al mall-ului a fost de 7,3 milioane de euro în trimestrul al doilea din 2014 şi de 14,6 milioane de euro în prima jumatate a anului, ceea ce reprezintă o creştere cu 2%, respectiv 4%, în comparaţie cu aceleaşi perioade din 2013. În baza rezultatelor înregistrate în primul semestru, venitul operaţional net pentru 2014 este estimat că va depăşi 29 de milioane de euro”, se arată în cel mai recent comunicat de presă.  

  • Mallul din Cotroceni a avut rezultate stabile şi în ceea ce priveşte traficul, înregistrând o medie de 55.000 vizitatori/zi (în primele şase luni)
  • Rata de ocupare în AFI Palace Cotroceni este de peste 98%

„AFI Europe România continuă să înregistreze o îmbunătăţire a rezulatelor sale financiare. După inaugurarea AFI Palace Ploieşi şi a AFI Park 2, portofoliul de active ce generează venituri al AFI Europe România a crescut semnificativ, la peste 135.000 mp de suprafeţe închiriabile Spaţiile de birouri din primele 3 clădiri ale AFI Park, închiriate în totalitate Primele trei clădiri de birouri din apropierea mallului AFI Palace Cotroceni au ajuns la un grad de ocupare de 100%, aici desfăşurându-şi ... cu un grad de ocupare mediu pentru toate clădirile de 98% şi un venit operaţional net de peste 18 milioane euro în primele 6 luni ale lui 2014. Plănuim să ne păstram acest avânt în materie de dezvoltare cu alte clădiri de birouri şi centre comerciale”, declară David Hay, CEO AFI Europe România.

În urma acestor rezultate, divizia din România va continua strategia de a construi un cash flow puternic şi se va concentra pe dezvoltarea de noi proiecte de retail – AFI Palace B.Noi (un mall ce va fi construit în Bucureştii Noi), AFI Palace Arad (un parc retail în Arad) şi AFI Business Park (un nou proiect de birouri în Capitală).

Venitul operaţional net al portofoliului din România a crescut la peste 18 milioane euro

AFI Properties, compania mamă a AFI Europe, a înregistrat o creştere puternică a profitului în primele şase luni ale acestui an: 27,5 milioane euro, faţă de 4,3 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, venitul operaţional net (NOI) a urcat cu 10% în această perioadă faţă de prima jumătate a lui 2013, ajungând la 38,4 milioane euro. Capitalul companiei s-a ridicat la 589 milioane euro la 30 iunie 2014, în timp ce suprafaţa totală închiriabilă a activelor calculată proporţional cu deţinerile AFI Properties este de 544.000 mp.

„Creşterea profitului se datorează noilor proiecte în curs de finalizare şi inaugurate, precum mall-ul AFI Palace Ploieşti şi clădirea de birouri AFI Park 2 din România şi datorita unei structuri de refinanţare a Business Park Varna din Bulgaria. Conducerea companiei a decis să distribuie dividende în valoare de 16 milioane de euro. Aceasta va fi prima distribuţie de dividende după 2006”, menţionează reprezentanţii grupului.  

TE-AR MAI PUTEA INTERESA:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video