Vestul Bucureştiului se transformă într-o zonă consacrată a pieţei spaţiilor de birouri. Companii cu renume îşi au deja sau îşi mută sediul în această parte a Capitalei, aceasta fiind în prezent zona cu cel mai scăzut grad de neocupare din oraş (sub 5%). Cea mai recentă tranzacţie este anunţată de Ericsson România, ce a închiriat încă 4.000 mp în zonă, ajungând la o suprafaţă totală de 16.000 mp.

34119-office.jpgVestul Capitalei ajunge treptat să fie cea mai căutată zonă de către companiile aflate în căutare de spaţii de birouri. Avantajele zonei, facilităţile oferite de proprietarii de clădiri de birouri şi chiriile accesibile atrag numeroase companii, ajungându-se astfel ca aici să fie cele mai puţine spaţii disponibile din tot oraşul.

LA POLUL OPUS: Pipera, zona cu cele mai multe spaţii de birouri vacante din Bucureşti

 „Apropierea de metrou, oferta limitată şi ponderea mare a chiriaşilor din domeniul de activitate IT&C au fost principalele motive care  au determinat majorările de chirii din zona centru-vest din Bucureşti, la început de 2014 şi au determinat aici cea mai redusă rată de neocupare pentru spaţiile de calitate superioară (clasă A şi B+), sub 5%”, explică reprezentanţii ESOP Consulting.

Iar cum marile companii semnează contracte de închiriere pe perioade îndelungate, nu se întrevede scăderea gradului de ocupare în viitorul apropiat, consideră specialiştii. Mai mult, în urma experienţelor din ultimii ani, proprietarii au devenit mai flexibili şi încearcă în mod constant să îşi mulţumească chiriaşii.  

„Pe piaţa spaţiilor de birouri, relaţia chiriaş-proprietar se întinde pe cel puţin cinci ani. În această perioadă, businessul companiilor evoluează şi de aceea, în calitate de proprietar, trebuie sa dăm dovadă de flexibilitate pentru a le putea acoperi toate cerinţele”, declară Liviu Tudor, preşedintele Genesis Development.

Marile companii îşi extind birourile pe suprafeţe de mii de metri pătraţi

Cea mai recentă tranzacţie din segmentul office este anunţată de Ericsson România, companie ce îşi extinde cu 4.000 mp suprafaţa de birouri ocupată în West Gate, parc amplasat în zona de Vest. Producătorul suedez de echipamente de telecomunicaţii a prelungit perioada contractuală până în anul 2019 şi va ocupa în total o suprafaţă de 16.000 mp.

 „Ericsson România şi-a relocat activitatea în complexul de birouri West Gate în anul 2008, când a închiriat o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi. Compania s-a extins treptat în trei din cele cinci clădiri ale parcului de afaceri, iar cea mai recentă extindere va atrage după sine şi o consolidare a birourilor.Începând din toamna acestui an, Ericsson îşi va extinde cu 4.000 de metri pătraţi suprafaţa ocupată în West Gate, de la 12.000 la 16.000 de metri pătraţi, consolidându-şi activitatea în două clădiri, în care va ocupa în total şase etaje”, menţionează reprezentanţii companiei într-un comunicat de presă.

  • West Gate este compus din cinci clădiri de birouri, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 75.000 de metri pătraţi
  • Printre companiile care au sediul în aici se numără şi: Dacia Renault, Siemens, Accenture, PPD (Pharmaceutical Product Development), Panasonic, Citibank, Alpha Bank, Carestream Health sau Medicover

Potrivit reprezentanţilor West Gate, în urma acestei noi tranzacţii, gradul de ocupare al parcului a crescut la 96%. Alte extinderi importante realizate recent au fost Société Générale (de la 2.500 la 5.000 de metri pătraţi) şi WNS,  unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de BPO (de la 1.500 la 4.000 de metri pătraţi).

AFLĂ CARE SUNT Cei mai mari chiriași de spații de birouri din București

 

21 May 2014