Tot mai mulţi americani îşi cumpără case cu banii jos. Astfel, o treime dintre cei care şi-au cumpărat o casă în luna ianuarie nu au depins de bancă, conform Asociaţiei Naţionale a Agenţilor Imobiliari din SUA.

17039-casa-sua.jpgÎn luna ianuarie 32% dintre achiziţii au fost făcute cu bani numerar în sudul Californiei, aflăm din datele DataQuick Information Systems. La fel se întâmplă şi în Denver. În Phoenix şi Las Vegas procentul este mai mare, jumătate dintre cumpărătorii din ianuarie au avut bani gheaţă.

Casă de 1 milion dolari cumpărată cu bani gheaţă

Laura Dominguez-Vasquez şi soţul ei, Luis, sunt doi americani care şi-au vândut recent casa din oraşul Coral Gables, din Florida. Preţul a fost stabilit la puţin sub 1 milion dolari, iar banii primiţi au fost cash. Acum, familia Vasquezs îşi caută o nouă casă pentru care intenţionează să plătească, de asemenea, cash.

Familia Vasquez nu este un exemplu izolat, cumpărătorii cu bani lichizi fiind din ce în ce mai întâlniţi peste ocean.

„Eu am încheiat aproximativ 30 de tranzacţii luna trecută, dintre care aproximativ 30% s-au derulat cu banii jos", declară Ruth Pugh, un agent imobiliar din San Diego.

Cine cumpără case? Cei înstăriţi

Oamenii sunt oarecum forţaţi să achite cash, în primul rând din cauza evaluărilor slabe, spun specialiştii imobiliari. Băncile se lasă greu convinse când vine vorba de împrumuturi. Înainte de a da banii, banca studiază atent şi casele vecine pentru a-şi face o idee vizavi de preţul proprietăţii pe care urmează să pună ipoteca. Totodată, băncile refuză să finanţeze întreaga sumă necesară pentru ca o tranzacţie imobiliară să fie încheiată. Aşa că dacă vrei o casă, ar fi bine să vii cu bani cash.

„Nu mai trebuie să stai să cauţi banca şi să treci prin tot procesul de evaluare", spune Dominguez-Vasquez.

În plus, vânzătorii, când au un cumpărător cu bani gheaţă, sunt dispuşi să negocieze mai mult, deoarece şansele ca tranzacţia să se încheie sunt mai mari.

„Pentru vânzători este mai atractivă o ofertă cu bani gheaţă, iar pentru cumpărător este mai uşor să negocieze", susţine Dominguez-Vasquez.

Cei care au pus bani la saltea culeg roadele

Un alt motiv care încurajează trendul plăţilor cash sunt ocaziile imobiliare. De exemplu, Jaime şi Enriquetta Pena au plătit 90.000 dolari pentru un apartament cu două dormitoare şi două băi, în Long Beach, California. Ceea ce este clar o oportunitate.

Nu puţine sunt situaţiile în care cumpărătorii americani nu reuşesc să obţină finanţare pentru achiziţia unui apartament deoarece ansamblurile rezidenţiale au dificultăţi în a întruni condiţiile impuse de cele două agenţii guvernamentale care garantează majoritatea ipotecilor în SUA.

Una dintre reguli este ca cel puţin 70% dintr-o clădire rezidenţială să fie vândută sau să existe antecontracte. Asta înseamnă că dezvoltatorii care deţin majoritatea apartamentelor dintr-un imobil nu vor putea vinde celor care vin cu bani de la bancă.

Spre deosebire de anii anteriori, astăzi clienţii care pot obţine finanţare aleg să plătească în numerar deoarece procesul de aprobare a unui credit este îndelungat şi complicat.

Chilipirurile de la executări silite

Multe dintre vânzările cu banii jos implică investitori. Este suprasaturată piaţa de prescrieri ipotecare, încât proprietăţile pot fi cumpărate cu bani puţini şi fără grija dobânzilor sau a ratelor.

Brian Fuller din California este un asemenea investitor. În trecut el cumpăra masiv proprietăţi aflate în executare silită. Acum cumpără creanţe şi bunuri aflate în garanţia băncii, plătind cash.

„Mi-am dat seama că la licitaţiile de executări silite este o concurenţă prea mare", mărturiseşte acesta.


15 March 2011