Compania australiană Westfield, cel mai mare dezvoltator de centre comerciale din lume şi care dezvoltă proiectul Stratford City din Londra, a vândut 50% din proiect pentru suma de 871,5 milioane de lire sterline (peste un miliard de euro), potrivit The Telegraph.

15599-cr_sc_5345_westfield_stratford_city_stratford_p.jpgProiectul se află în apropierea parcului olimpic unde vor avea loc în 2012 Jocurile Olimpice de vară.

Companiile Canada Pension Plan Investment şi investitorul olandez Algemene Pensioen Groep au fost de acord să plătească 871,5 milioane de lire sterline pentru o participatie de 50% din proiect, reprezentând cea mai mare tranzacţie cu un centru comercial din Marea Britanie.

Centrul comercial este închiriat în proporţie de 75% şi va avea ca ancore magazine sub marca John Lewis şi Marks & Spencer, iar investiţia totală se ridică la 1,5 miliarde de lire sterline. Proiectul va avea o suprafaţă totală de aproape 200.000 mp şi va cuprinde atât spaţii de retail pentru 300 de magazine, cât şi două hoteluri, spaţii de birouri şi locuinţe. Proiectul va fi finalizat în toamna anului viitor.

Dezvoltatorii proiectului se bazează pe Olimpiada din 2012, care va atrage 10 milioane de spectatori, din care 70% vor trece prin Stratford City pentru a ajunge la parcul olimpic. De asemenea, 6,7 milioane de locuitori locuiesc pe distanţă de 60 de minute.

Westfield, care deţine active în valoare de peste 61 miliarde de dolari, mai deţine în Marea Britanie Westfield London Shopping Centre, dar şi altele din comitatele Derby, Nottingham şi Guildford.


Sursa

13 December 2010