Donald Trump este cunoscut pentru proprietăţile companiei sale, dar este aproape la fel de bine cunoscut şi pentru imobiliarele private pe care le deţine. Află cum şi-a făcut omul de afaceri averea!

17872-4.jpgCariera sa a început în 1960, când a cumpărat un complex de apartamente din Cincinnati, SUA, şi l-a renovat pentru profit, potrivit Yahoo. Apoi şi-a îndreptat atenţia către imobile din Manhattan care au fost părăsite în cursul anilor 1970 din cauza crizei financiare. A câştigat reputaţia pe care o are şi în ziua de azi prin renovarea, în anii 1980, Wollman Rink din Central Park.

Trump Tower, New York City

Reşedinţa personală a lui Donald Trump este un zgârie-nori din Manhattan care îi poartă numele. Există mai multe Trump Towers în lume, însă omul de afaceri locuieşte în cea de pe Fifth Avenue. Conform revistei Forbes, clădirea este estimată la peste 300 milioane dolari.

Maison de L'Amitie, Palm Beach, Florida

Trump a cumpărat Maison de L'Amitie în 2004 cu 41 milioane de dolari şi a investit 25 milioane în renovarea care a presupus folosirea aurului şi a diamantelor. În 2010 i-a vândut reşedinţa miliardarului rus Dmitry Rybolovlev pentru 95 milioane de dolari, cu 25 de milioane mai puţin decât ar fi vrut Trump.

Seven Springs Estate, Bedford, NY

În 1995, Donald Trump a cumparat un conac în stil georgian din Bedford, New York pentru 7.5 milioane dolari. A fost construit în 1919 şi are 13 dormitoare, 12 bai, un loc de joacă cu două etaje şi o piscină interioară.

Omul de afaceri a decis să construiască 15 case de lux şi să le renoveze pe cele existente aflate pe proprietatea de 200 acri. Preţul de vânzare al unei case va fi de 25 de milioane de dolari, însă Trump a hotărât în 2008 să oprească proiectul, până la revenirea pieţei imobiliare.

Mar-a-Lago, Palm Beach, Florida

Donald Trump a cumpărat Mar-a-Lago în 1985 cu 10 milioane de dolari. Clădirea a fost declarată punct de reper al anilor 1980 pentru că a găzduit evenimente importante cum ar fi nunta lui Michael Jackson cu Lisa Marie Presley.

În 2006 a iritat câţiva localnici atunci când a înălţat un steag de 24 de metri, o înălţime mult mai mare decât este permisă în oraş. Pentru că refuza să îl dea jos, consiliul oraşului l-a obligat să plătească 1.250 dolari pe zi pentru fiecare zi în care steagul va rămâne sus. Până la urma Trump a acceptat să coboarea steagul la 3 metri, să-l mute departe de ocean şi să doneze 100.000 de dolari pentru caritate veteranilor de Război.

Trump Teren de golf National, Rancho Palos Verdes, California.

Recent, Donald Trump a supravegheat construcţia Trump National Golf Course, pe care a stabilit să îl vândă pentru 12 milioane de dolari.

Conacul de 11000 mp nu atinge standardele lui Trump. Acesta are două magazine, nouă bai si cinci dormitoare, precum şi un garaj cu patru maşini şi o piscină.


Sursa

2 May 2011