Fondul Proprietatea (FP) începe să devină o miză evidentă pentru cei aflaţi la putere care îşi numesc reprezentanţi în conducere pentru a nu scăpa din mâini cea mai valoroasă companie din economie, cu active de aproape.

sursa foto:exclusivnews.ro13 mld. lei, cu peste 2 mld. lei în conturi şi participaţii la marile companii energetice. Bogdan Drăgoi, Monica Maurer şi Valeriu Cîrstea, apropiaţi ai ministrului economiei Adriean Videanu sau sprijiniţi de partidul aflat la guvernare (PDL), candidează pentru un loc în conducerea Fondului Proprietatea.

Comitetul Reprezentanţilor, organul de conducere care va supraveghea administrarea fondului de către gigantul american Franklin Templeton, îşi alege membrii pe 6 septembrie. Pentru cele cinci locuri de membri candidează 13 persoane, printre care Bogdan Drăgoi, secretar de stat la Finanţe şi apropiat de ministrul economiei pentru legătura strânsă de prietenie dintre Videanu şi tatăl său Dan Drăgoi, Monica Maurer, consilier-şef la Ministerul Economiei, şi Valeriu Cîrstea, administrator la firma Marmura Service SRL controlată de omul de afaceri Valer Blidar, supranumit "baronul vagoanelor" pentru că deţine firma Astra Vagoane din Arad. Valer Blidar este un apropiat al PDL şi sponsor al partidului.

 


Sursa

23 August 2010