Piaţa imobiliară este cea mai dezorganizată piaţă, fiind astfel foarte dificil să facem prognoze, a declarat Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, cu ocazia lansării cărţii domnului Eduard Uzunov, "Pariul Proprietăţii. Ghid imobiliar al investiţiei inteligente", fiind şi semnatarul prefaţei. 
  

Motivele pentru care consideră că piaţa imobiliară este cea mai deorganizată, sunt date de lipsa unor reglementări în vigoare, preţuri haotice care împiedică estimarea unui preţ mediu pe piaţă, lipsa unor studii globale sau cărţi care să te îndrume.  
  
Legat de programul Prima Casă, domnul Vasilescu consideră că a avut o primire nedreaptă din partea publicului, cu foarte multe suspiciuni, foarte multe critici, venite înainte de a clarifica lucrurile.

(VIDEO ) Adrian Vasilescu: “Prima Casă” a avut parte de o primire nedreaptă"Încă se poartă negocieri şi întrucât ne aflăm într-o piaţă privată băncile vor intră în program doar dacă ştiu că au de câştigat ceva. Bineînţeles că vor trebui să dea totuşi şi ele ceva. Şi o condiţie esenţială pentru că acest program să funcţioneze este să existe CERERE", a mai declarat acesta. 
  
Mult mai mai rezervat în declaraţii decât domnul Ghetea, consilierul guvernatorului BNR, consideră că acest program nu va ajuta neapărat la relansarea creditării, privindu-l mai degrabă că pe un uşor impuls dat pe piaţă. O piaţă care are mai degrabă o frână psihologică , dincolo de criza  efectivă, şi care, până nu va fi inlăturată, creditarea nu se va relua. 
  
Revenind la cartea domnului Eduard Uzunov , consilierul guvernatorului BNR, subliniază importanţa unei investiţii inteligente pe piaţă: trebuie să ţinem cont de anumiţi factori când investim cum ar fi: de amplasarea  investiţiei, pe câţi bani te bazezi, ce criterii trebuie luate în calcul când vrei să-ţi iei o casă, plus cel mai important, trebuie să aflii "Cum să-ţi cumperi o casă cu banii altora". 

 


  
  

29 May 2009