În premieră, la Timon a avut loc o licitaţie cu strigare, la care au fost înscrise trei garsoniere şi patru apartamente. S-a vândut o singură garsonieră, cea mai ieftină, cu 31.200 euro + TVA.

Licitaţia imobiliară organizată astăzi este de tip olandez, cu strigare inversă, în maximum cinci „paşi".

La fiecare „pas" se strigă un preţ, iar dacă nu există un cumpărător, preţul se reduce cu o valoare agreată de proprietarul ansamblului (cuprinsă între 600 euro+ TVA şi 1.500 euro, la licitaţia de astăzi).

Locuinţa este adjudecată atunci când un cumpărător ridică mâna şi îşi arată astfel interesul pentru acea proprietate, oprind astfel licitaţia.

Acest lucru s-a întâmplat o singură dată, în cadrul şedinţei de astăzi, 28 septembrie, care a avut loc la Timon. Garsoniera care a fost adjudecată la licitaţie este finisată şi se află în ansamblul Red House Apulum 94, din zona Prelungirea Ghencea.

Câştigătoarea Lidia Moşoiu a cumpărat-o cu 31.200 euro +TVA, în cel de-al treilea „pas" al licitaţiei, în condiţiile în care preţul de pornire al licitaţiei a fost de 33.000 euro + TVA, iar preţul ei de vânzare în stand de 34.000 euro + TVA.

Celelalte şase locuinţe scoase la licitaţie şi neadjudecate au avut preţuri cuprinse între 40.000 euro + TVA (o garsonieră în Costineşti) şi 89.000 euro + TVA (un apartament de trei camere, în zona Doamna Ghica, Bucureşti).

28 September 2009