Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Video:: Obor, lux şi accesibil la un loc

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 6587

Zona Obor este locul în care Unde te muţi, dacă vrei un cartier de top la preţuri accesibile? Titan pare să aibă un statut privilegiat între cartierele muncitoreşti. Cu o primărie de sector care se implică activ în amenajarea ... cartierele muncitoreşti se întâlnesc cu semi-centralul, iar blocurile din vremea comunistă sunt vecine cu unele dintre cele mai scumpe ansambluri rezidenţiale din oraş. Este un cartier care are acces la toate mijloacele de transport în comun şi ieşire directă spre centru, dar este şi al doilea cel mai aglomerat din Bucureşti.

Imopedia.roOborul este un cartier divers în care se găsesc cele mai Cum a găurit criza buzunarele dezvoltatorilor imobiliari. Proiecte din 2006, la vânzare şi în 2011 Criza i-a prins pe mulţi dezvoltatori imobiliari în mijlocul unor investiţii fabuloase. Piaţa era însetată de locuinţe. Preţul părea a fi ... diverse oferte imobiliare. Este o zonă semi-centrală, în care poţi găsi o locuinţă la preţuri de periferie, dar şi la preţuri piperate. Toate tipurile de apartamente construite de-a lungul timpului în Bucureşti se regăsesc şi acolo. De la blocuri din anii '60, construite pe Şoseaua Colentina şi Moşilor, până la imobile construite în 2008-2009. La câţiva paşi de Obor există două ansambluri rezidenţiale, ambele finalizate anul trecut.

„Nu se adresează niciunei clase sociale în mod special. Oborul e "la răscruce de vânturi", sunt patru cartiere care se reunesc în intersecţia de la Obor. Avem Şoseaua Colentina şi străzile adiacente - un cartier muncitoresc, obişnuit, normal. Avem Şoseaua Mihai Bravu cu blocuri construcţie ceva mai recentă - '75 spre '80, o zonă semi-centrală deja. Avem Calea Moşilor - unde majoritatea blocurilor sunt construite după '80, cu apartamente şi mai spaţioase, dar şi mai scumpe, fiind o zonă mult mai bine cotată. Şi avem şi Şoseaua Ştefan cel Mare, o altă zonă mai scumpă, adresată unor cumpărători mai pretenţioşi. Astfel că din intersecţie de la Obor te adresezi tuturor claselor de cumpărători, dar niciuneia în special" este de părere  un agent imobiliar specializat pe zonă

Se adresează tuturor claselor sociale, având în vedere că pe un apartament într-o construcţie nouă avem un preţ mediu de 1300-1500 euro/mp, în schimb în apartamentele construcţii vechi preţul este de 500-700 euro/mp. Deci din punctul acesta de vedere am putea acoperi cam toată gama de clienţi care vrea să cumpere şi care vrea să locuiască în acest cartier" completează Marius Hodor, agent imobiliar la Century 21 New Age.

Blocurile cu risc seismic, Locurile de parcare, un lux de zeci de mii de euro Criza nu pare să aibă vreun impact asupra preţurilor locurilor de parcare. Cu banii pe care îi dai pe un loc de parcare într-un ansamblu ... locurile de parcare şi traficul - cele mai mari probleme din zona Obor

Oferta bogată aduce însă cu sine şi câteva probleme. Din multele blocuri care sunt în zonă, un procent considerabil este format din clădiri vechi sau foarte vechi. Ceea ce pune locuitorii din zonă în pericol, Pasajul Basarab poate rezista unui cutremur mare Pasajul Basarab a fost proiectat să reziste unui cutremur de 7,5 grade. Primarul General, Sorin Oprescu, a verificat lucrările de la Pasajul Basarab ... în cazul unui seism, spun specialiştii în domeniu.

Playerul flash nu este instalat.
O calitate a zonei este abundenţa de spaţii verzi precum şi multe locuri de joacă amenajate între blocuri

„Găsim blocuri P+10, P+8, mai puţin P+4, blocuri vechi - între anii '70-'80. Cele mai căutate sunt cele construite după anul 1977, datorită riscului seismic de care se fereşte toată lumea. În primul rând banca nu acordă credite pentru blocurile cu risc seismic. În zonă sunt câteva blocuri pe risc seismic doi şi este o problemă" explică Laura Stancu, consilier imobiliar la Activ Imob.

„Cred că orice zonă a Bucureştiului are şi partea ei mai rea. Într-adevăr, avem pe Şoseaua Ştefan cel Mare şi câteva blocuri pe Şoseaua Colentina care sunt supuse expertizei şi încadrate în clasa unu sau doi cu risc seismic. Dar acestea sunt cazuri izolate, se referă doar la blocurile construite în jurul anilor ‘60 - ‘65" ne-a declarat Marius Hodor, agent imobiliar la Century 21 New Age.

Celelalte mari probleme ale zonei sunt traficul mare şi A început reînnoirea contractelor de închiriere a locurilor de parcare din Bucureşti Dacă doresc să aibă şi anul acesta locurile de parcare asigurate, şoferii bucureşteni trebuie să se ocupe de reînnoirea contractelor de ... lipsa locurilor de parcare. Din Obor se iese uşor, pentru că e împânzit de mijloace de transport în comun, dar când intri, nu ai unde să te opreşti. În jurul magazinului Obor este întotdeauna foarte aglomerat, iar traficul duce la triplarea maşinilor parcate. Aceeaşi problemă este şi pe măsură ce te îndepărtezi, în cartierele adiacente.

„Cu locurile de parcare ştim foarte bine că nu stăm foarte bine. Nu doar sectorul 2 şi cartierul în care ne aflăm, ci tot Bucureştiul. În total sunt înregistrate 1.500.000 de autoturisme şi autovehicule în Bucureşti plus cele 500.000-600.000 de maşini care tranzitează zilnic Bucureştiul la un efectiv total de 250.000 de locuri de parcare. Asta ar însuma undeva la 6-7 maşini/ loc de parcare" mai spune Marius Hodor.

„Din acest motiv vă pot spune că se vinde foarte bine (sau, după caz, se închiriază) o proprietate care are în posesie şi un loc de parcare, fie că este cumpărat sau închiriat de la primărie. Practic, din doua oferte similare, ca preţ, poziţie, etaj, cu siguranţă se va vinde sau se va închiria cea care deţine şi un loc de parcare" a declarat pentru imopedia.ro un consultant imobiliar.

Oborul s-a ieftinit cu 50% faţă de anul 2008

O calitate a zonei este abundenţa de spaţii verzi - există parcul Plumbuita, parcul Motodrom, Lacul Tei sau parcul Circului, precum şi multe locuri de joacă amenajate între blocuri. Se găsesc mai multe şcoli şi grădiniţe, dar liceele sunt tocmai în Pantelimon şi Floreasca. De asemenea, nu sunt mall-uri, iar magazine precum Cora sau Carrefour sunt relativ departe. Singurul hipermarket este Kaufland, care e secundat de un G'market şi cam atât.

Garsonierele în zonă sunt undeva între 33.000-34.000 euro până la 42.000-43.000 euro, două camere - între 50.000 şi 65.000 euro, iar apartamentele cu trei camere - pornesc de la 60.000 euro şi ajung chiar şi la 85.000 euro, în funcţie de îmbunătăţiri şi anul construcţiei blocului. Ceea ce înseamnă o scădere de 25% faţă de începutul anului trecut şi de circa 10% faţă de septembrie, octombrie 2010, apreciază agenţii imobiliari din zonă. Ca peste tot în ţară însă, proprietarilor le este greu să înţeleagă acest lucru.

„Proprietarii nu prea vor să înţeleagă acest lucru că puterea de cumpărare este mult mai mică pe zi ce trece. Cei care vor să vândă lasă din preţ, cei care nu vor să vândă sau testează piaţa îşi menţin preţurile la nivelul anului trecut" afirmă Laura Stancu.

„Dacă facem o comparaţie între preţurile anului 2008, când un apartament de două camere în zonă se vindea în jurul sumei de 100.000 euro, iar acum a ajuns ca preţul mediu de tranzacţionare pentru acelaşi apartament să fie undeva la 50.000 euro, am putea spune că preţurile au scăzut undeva la 50 de procente faţă de vârful crizei" susţine reprezentantul Century 21 New Age.

Cât despre modalitatea de plată, agenţii imobiliari din zonă spun că majoritatea cumpărătorilor sunt clienţi care au obţinut un credit Prima Casă.

Cei care sunt ataşaţi de cierar, dar nu pot avea propria lor locuinţă, aleg chiria care este undeva în jur de 200-250 euro/lună pentru garsoniere, între 250 şi 350 euro pentru două camere, iar la trei camere tariful lunar variază între 300 şi 450 euro.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video