EȘEC SAU MOMENT NEPOTRIVIT? Sistemul buy-back nu a prins în România: în doi ani, compania SteinConstruct, care a introdus varianta pe piața românească, a comercializat numai opt apartamente. În vremuri de criză, firma speră că sistemul va atrage mai mulţi adepţi.

Conceptul de buy back presupune cedarea apartamentului proprietate personală pentru achiziționarea unuia nou și achitarea diferenței.

 „Nu a mers pentru că atunci când l-am introdus erau și foarte multe facilități pentru a lua bani de la bănci. Oamenii preferau astfel să rămână și cu apartamentul vechi, și cu cel nou, dacă se putea", explică Shauky Mawla, directorului companiei SteinConstruct. VIDEO

Potrivit lui Mawla, din 2007, de când au încercat să impună acest concept pe piața imobiliară din România, și până în prezent, a primit șapte apartamente vechi și o garsonieră în zone de top ale Capitalei, cum ar fi Calea Victoriei sau Cotroceni. În momentul în care anunța lansarea acestui sistem, compania punea la bătaie apartamentele din complexul Rubin, aflat pe soseaua București-Târgoviște, și avansa prețuri între 800 și 1.000 de euro pe metrul pătrat în cazul echipării standard, și între 900 si 1.100 în cazul echipării complete a locuințelor.

 

 

 

27 March 2009