În zona Marica, în apropiere de Rio de Janeiro, o casă de vacanţă cu trei dormitoare, două băi, localizată în imediata vecinătate a oceanului, cu grădină, piscină şi trei locuri de parcare, are un preţ de strigare de 149.000 de dolari.

Proprietatea, potrivit anunţului de vânzare, este localizată în apropierea zonei comerciale a orăşelului Marica, care are o populaţie de 100.000 de locuitori, şi este ideală pentru închiriere pe perioada în care proprietarul nu o foloseşte, lucru care ar asigura o amortizare a investiţiei în aproximativ zece ani.

50.000 de dolari,un studio în brasilia


Pentru cei aflaţi în căutarea unei zone mai cosmopolite şi cu un ritm mai vibrant al vieţii, există oferte cum ar fi o casă în capitala ţării, Brasilia, cu şase camere şi patru băi, cu suprafaţa totală de 180 de metri pătraţi, la un preţ de 79.000 de dolari.

De menţionat că locuinţa mai are şi un teren aferent de 130 de metri pătraţi pe care este amenjată o mică grădină cu flori. În Brasilia există şi proprietăţi mai ieftine, cum ar fi un studio cu suprafaţa de 40 de metri pătraţi, care poate fi achiziţionat la un preţ de 50.000 de dolari.

Capitala ţării sud-americane se află într-o continuă expansiune, astfel că, în prezent, foarte mulţi cumpărători se orientează către terenurile de la periferie. Acestea au preţuri cuprinse între 30 şi 80 de dolari pe metru pătrat.

Pentru a achiziţiona o proprietate în Brazilia, veţi avea nevoie de asistenţa unui avocat care se va ocupa de toţi paşii tranzacţiei. Costurile consultanţei legale pot varia între 500 şi 1.000 de lire sterline, în funcţie de valoarea proprietăţii.


Sursa

27 July 2010