„Design exclusivist, dotări luxoase și rafinate”. Anunțurile care încep astfel sunt dedicate doar celor mai privilegiați dintre clienții de imobiliare. Aceia care sunt dispuși să achite sume cu șase zerouri, în euro, pentru a trăi în cea mai bine cotată proprietate din cea mai bună zonă a Bucureștiului. Pentru această categorie de clienți, „acasă” este locul care cuprinde ceea ce alții găsesc doar în centrele spa, hoteluri și reviste. IMOPEDIA.ro, împreună cu Vlad Gheorghiu, consilier imobiliar personal, a întocmit lista scurtă a celor mai fierbinți oferte ale momentului, din piața rezidențială de lux.  

36003-2.jpgZona Arcul de Triumf-Herăstrău a fost dedicată întotdeauna elitei bucureștene. Ofertele în zonă sunt rare, motiv pentru care cei interesați să cumpere sau să închirieze trebuie să fie atenți la oportunități. Exact o asemenea oportunitate este o vilă cu 10 camere, construită din dorința de a fi o casă perfectă, fără compromisuri. Construcția a durat cinci ani, dar rezultatul a fost una dintre cele mai exclusiviste vile din București. VEZI mai multe detalii aici.

Este o casă unică, de o eleganță absolută, cu un stil clasic, riguros și în același timp surprinzător, prin îmbinarea elementelor moderne cu cele Art Deco. Proiectul casei a fost gândit de la bun început pornind de la piscina interioară (cu saună), o adevarătă zonă de relaxare și de sănătate”, se arată în anunțul de vânzare.

Vila are un lift interior, mobiler cu semnătura unor prestigioși designeri și materiale de cea mai înaltă calitate 

35996-3.jpgVila este dispusă pe demisol, parter, etajele 1-2 și mansardă. Include un lift care deservește toate etajele, holuri grandioase cu marmură, mobilier făcut pe comandă la prestigioși designeri din domeniu. În vilă există trei dormitoare, fiecare cu baie proprie, un birou, o zonă pentru cafea, zona de living, de dining și un spațiu versatil în mansardă, care poate fi folosit pentru relaxare sau transformat în dormitor. Vila poate fi cumpărată, pentru 2,4 milioane euro sau închiriată cu 15.000 euro/lună. În orice caz, proprietarii sunt foarte stricți în alegerea celor care urmează să locuiască acolo.

Închirierile pe termen scurt sunt excluse. Proprietarii sunt interesați, în primul rând, de seriozitatea chiriașului și de un contract pe o perioadă cât mai lungă. Un chiriaș serios nu distruge proprietatea. Aici intervine rolul nostru de a califica un chiriaș sau un cumpărător serios, iar reprezentarea exclusivă este crucială în acest sens. Dacă nu lucrezi prin sistemul de reprezentare, nu ai un buget de marketing, nu poți garanta siguranța de care au nevoie proprietarii unor astfel de vile și nu poți aduce clienți, pentru că nu colaborezi cu ceilalți agenți. Pentru asemenea proprietăți, jumătate din tranzacții se încheie doar prin colaborare. A nu colabora înseamnă a scădea șansele de a vinde această proprietate”, explică Vlad Gheorghiu, consilier imobiliar personal în cadrul RENET Real Estate Network.

Vilă istorică la Universitate: de vânzare cu 1,38 milioane euro sau de închiriat cu 5.900 euro

35997-22.jpgZona Universității este de asemenea una intens cercetată de clienții de lux, indiferent dacă este vorba de cei interesați de locuințe sau de firme care vor să se relocheze. Pentru ei, există pe piață oferta perfectă: o vilă istorică renovată în 2012, cu 24 camere, dintre care 12 dormitoare și o suprafață utilă de 785 mp.  Proprietatea are șase băi, trei bucătării și două balcoane, ceea ce o face casa perfectă pentru o familie numeroasă sau chiar pentru mai multe familii care aleg să locuiască împreună într-una dintre zonele cheie ale Capitalei. Prețul de vânzare este de 1,38 milioane euro. Vila este însă compartimentată în așa fel, încât în interior își poate desfășura activitatea o ambasadă, un consulat sau orice companie cu până la 80 angajați. VEZI mai multe detalii aici.

Vila este situată la o distanță de 3-5 minute față de metroul de la Universitate, beneficiază de 10 locuri de parcare, iar suprafețele interioare sunt generoase, cu camere mari și multă lumină naturală. Este facilitată organizarea pe compartimente, datorită existenței unei scări comune, obținându-se astfel individualitatea fiecarui etaj. Vila este structurată în D+P+1+2, iar în trecut, vila a fost închiriată unor firme puternice și reprezentative, cât și unei instituții de cultura: Teatrul Național de Operetă. Prețul de închiriere este de 5.900 euro/lună”, se arată în anunțul de închiriere.

Vilă cu piscină încălzită și suspendată, perfectă pentru familii sau birouri neconvenționale

35998-31.jpgO altă vilă exclusivistă și spectaculoasă, scoasă la vânzare, se găsește în zona Floreasca. Piesa de rezistență a acestei proprietăți este piscina încălzită și suspendată care, împreună cu terasa de lângă ea, oferă o zonă de relaxare spectaculoasă. Dar nici interiorul nu este mai departe de aceste standarde. Parterul, de exemplu, se întinde pe 170 mp utili, aici regăsindu-se livingul, diningul, o bucătărie cu suprafață generoasă, o cămară, un dormitor cu baie, precum și două terase. La primul etaj, se găsește o altă zonă de relaxare, precum și două dormitoare, cu baie și propriul dressing, dar și două terase. Piscina se găsește la al doilea etaj, alături de al patrulea dormitor, tot cu baie proprie. La subsol, sunt spațiile tehnice, o sală care poate fi organizată ca home-cinema, cât și numeroase spații de depozitare. Proprietatea este construită în 2008 și este pretabilă atât ca locuință cât și ca birou, prețul de vânzare fiind de 1,36 milioane euro. VEZI mai multe detalii aici. 

Proprietarii vilelor de lux sunt oameni care doresc, în primul rând, o mare discreție. Ei își doresc un agent care să îi reprezinte impecabil în toate aspectele, astfel încât prezența fizică a proprietarilor să nu fie necesară mai mult decât la notariat, la final. Unii proprietari moștenesc proprietățile pe care le vând, alții le-au cumpărat și le revând, dar dorința de discreție este aceeași, indiferent de situație. Tocmai de aceea, eu încurajez folosirea reprezentării exclusive, unde există garanția calității și a succesului”, continuă consilierul Vlad Gheorghiu.

Duplex de lux, în zona Dorobanți

35999-41.jpgO ultimă ofertă de lux vine din zona Dorobanți. Este vorba despre un apartament tip duplex cu 10 camere, care ocupă primele două etaje ale unui bloc finalizat în anul 2000. Acestuia i se adaugă și alt apartament cu două camere, situat la etajul cinci al aceluiași bloc, care poate fi folosit în mod independent.

Proprietatea este împărțită astfel: la etajul1, care se întinde pe 140 mp, se găsește zona de zi, diningul, un salon, o bucătărie și două grupuri sanitare. La etajul 2, care are o suprafață de 122 mp, se găsește zona de noapte, compusă din patru camere, dintre care una poate fi transformată în salon, bibliotecă sau încă un dormitor. La acest nivel, se mai găsesc încă două dormitoare, precum și o sală de baie. Apartamentul cu două camere de la etajul cinci poate fi folosit de adolescenți, părinți, bunici sau bonă, în funcție de nevoile proprietarilor. La parterul imobilului, se găsesc două locuri de parcare, împreună cu două boxe, iar în spatele blocului există o grădină în folosință comună a celor două duplexuri care alcătuiesc imobilul, în suprafață de 90 mp. Prețul: 435.000 euro. VEZI mai multe detalii aici. 

Piața de lux și-a revenit, în anul 2014 - un impuls moderat, ca după criză, dar toată lumea pare să fi înțeles că s-a ajuns la o anumită stabilitate. Șansele sunt să urmeze creșteri cu procente moderate. Brokerii profesioniști au un avantaj, pe acest segment. Una este să ai în portofoliu câteva proprietăți de un milion de euro, alta este să ai un bloc de asemenea proprietăți, cum este cazul meu.  În viziunea mea, tranzacțiile proprietăților de lux ar trebui să se facă, fără de greș, prin reprezentare exclusivă. Cu cât mai scumpă proprietatea, cu atât mai mare nevoia de reprezentare. Reprezentarea exclusivă înseamnă încredere și excelență în imobiliare”, încheie Vlad Gheorghiu, consilier imobiliar personal în cadrul RENET Real Estate Network.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

16 December 2014