Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Vin bani pentru autostrada Sibiu-Piteşti, ultimul segment din Coridorul IV Paneuropean

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 5037

Autostrada Sibiu-Bucureşti este unul dintre cele mai controversate segmente de construcţie. Mult timp, statul nu a reuşit să se hotărască asupra metodei de finanţare, iar proiectul a rămas suspendat, fapt care împiedica unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare naţională: Coridorul IV Paneuropean. Acum s-a decis: pentru construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti, se vor folosi bani europeni.

sursa: capital.roIniţial, Ministerul Transporturilor analiza posibilitatea de a finanţa Boc: Autostrada Sibiu-Pitesti se poate realiza doar in parteneriat public-privat Autostrada Sibiu-Pitesti nu se poate construi decat in parteneriat public-privat, sustine premierul Emil Boc, care a precizat, de asemenea, ca tot cu ... construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti prin parteneriat public-privat. Acest plan nu mai este valabil acum, când oficialii statului au anunţat că proiectul va atrage bani din Programul Operaţional Sectorial de Transport, astfel încât întreg coridorul să fie finalizat în 2016. O întârziere de doi ani, faţă de estimările iniţiale.

„Am luat decizia ca Sibiu-Piteşti să fie finanţat prin POS-T 2014-2020 şi cu asta să încheiem Coridorul IV Paneuropean", a declarat la conferinţa de bilanţ, fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu.

Autostrada Sibiu-Piteşti reprezenta singurul tronson al Coridorului IV Paneuropean pentru care sursa de finanţare nu a fost stabilită. Pentru alte tronsoane, Ministerul Transporturilor a organizat licitaţii anul trecut, iar unele secţiuni sunt deja finalizate.

Coridorul IV de autostradă ar trebui să aibă, în România, aproximativ 865 de kilometri între Constanţa şi Nădlac, incluzând centurile ocolitoare din Constanţa, Bucureşti, Piteşti, Sibiu şi Arad. Momentan, sunt daţi în folosinţă aproximativ 300 kilometri.

CITEŞTE ŞI: Drumurile pot fi construite mai rapid, cu legi noi. Aşa se apără Ministerul Transporturilor Ritmul lent, proverbial deja, cu care se construiesc drumurile în România, ar putea fi schimbat, cu un nou set de legi. Aceasta este ... Drumurile pot fi construite mai rapid, cu legi noi. Aşa se apără Ministerul Transporturilor

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video