Mai mult decât imobiliare!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Virusul care face banii să curgă din bancomat: jackpotting, în România

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2292

Bancomatele sunt construite să fie mecanisme financiare cu un înalt nivel de siguranță. Cu toate acestea, nu sunt infailibile, iar hackerii par să fie întotdeauna cu un pas înaintea tehnologiei. Una dintre cele mai noi tehnici de măsluire a bancomatelor îi face pe aceștia să poată retrage bani fără să mai folosească un card, ceea ce face clonarea cardurilor o metodă învehită deja. Una dintre cele mai importante rețele care acționa astfel în România dar și în împrejurimi, a fost prinsă deja de autoritățile competente, dar pericolul rămâne.

Jack Barnaby demonstrează sistemul de fraudare JackpottingCea mai nouă tehnică de virusare a bancomatelor, jackpotting, își are originile în Rusia, dar s-a răspândit rapid în întreaga lume. La nivel mondial, atacurile s-au dublat în anul 2014, când prejudiciile au însumat 1,2 milioane de euro. În România, cele mai multe atacuri au fost anul trecut, și au fost conduse în principal de o rețea care viza întreaga regiune, printre țările cele mai intens fraudate se află România, Ungaria, Republica Ceha, Spania și Rusia, unde prejudiciul cumulat este de aproximativ 200.000 de euro. Această grupare a fost destructurată deja de către procurorii DIICOT, iar opt cetățeni români și moldoveni au fost reținuți, în urma unei anchete făcute în parteneriat cu polițiști și procurori din Republica Moldova și Marea Britanie.

ATM-urile nou instalate sunt ținta hackerilor de tip jackpott

Cu mai mulți interlopi în spatele gratiilor, virusul rămâne o amenințare pentru lumea întreaga, iar specialiștii în siguranța bancomatelor caută permanent să își îmbunătățească tehnicile. Tocmai de aceea, hackerii care au folosit metoda numită jackpotting au vizat întotdeauna ATM-urile nou instalate, pe care le virusau chiar înainte de montarea pe poziția finală.  

Metoda de lucru implica faptul că hackerii aflau unde se vor instala bancomate noi și când. Intervențiile lor se petreceau noaptea când, camuflați de întuneric, acționau. Trebuie să se miște rapid, să intervină atunci când ATM-ul nu este încă fixat în perete, pentru a-i putea deschide prin partea superioară, să introducă un CD cu virusul și apoi să scoată banii, fără a avea nevoie de card, pin sau orice alt element de siguranță”, a explicat pentru IMOPEDIA.ro Mihai Bălănescu, manager Secpoint.

Cele mai greu încercate bănci de către acest tip de infractori sunt OTP și Raiffeisen, care dețin cele mai multe bancomate de tip NCR, cele mai ușor de virusat. Acest tip de virusare este cel mai intens dezbătut subiect în ultimii ani, în cadrul evenimentelor Black Hat, cel mai important eveniment de siguranță a informatiilor la nivel mondial, unde reprezentanți ai tuturor țărilor luptă pentru siguranța banilor clienților bancari.

CITEȘTE ȘI:

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
300Imopedianew.jpg

RSS
Primeste stirile pe e-mail
OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
gama300_250.jpg
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video