Tot sistemul de taxe şi impozite din România trebuie regândit, inclusiv taxarea muncii, impozitul pe venituri şi impozitul pe proprietate, iar în acest context este posibil să se renunţe şi la cota unică, susţine ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

"Dacă mă întrebaţi dacă va mai exista cotă unică, vă spun sincer că este o discuţie deschisă. Cred că în 2011 tot sistemul de taxe şi impozite trebuie regândit. Suntem în faza în care oferim lumii politice soluţii, iar ei trebuie să decidă", a declarat Sebastian Vlădescu.

Şi tot el a precizat că Ministerul Finanţelor lucrează în acest moment la un sistem de aplicare a impozitului pe proprietate şi la "bazele de evaluare a proprietăţilor din România", şi a precizat că "probabil nu vor exista majorări semnificative ale taxelor în 2011 pentru proprietarii locuinţelor de două-trei camere sau pentru cei care au venituri mici, ci doar pentru cei care au un număr mare de proprietăţi. Sistemul de impozitare va fi corelat cu o valoare reală a proprietăţii. Aici lucrăm ".

Pe de altă parte, Vlădescu spune că "în mod cert TVA nu va fi majorat peste nivelul de 24%", refuzând însă să comenteze dacă este posibilă o scădere a taxei pe valoare adăugată sub acest nivel, de la 1 ianuarie 2011.

 

29 June 2010