Executivul va elabora anul viitor un alt sistem de taxare a proprietăţilor, a declarat ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

sursa foto:http://www.inpolitics.ro"O să venim anul viitor cu un nou sistem de taxare a proprietăţii, pentru că în România proprietatea nu este taxată. Probabil că impozitul pe un apartament cu două camere va rămâne tot un milion de lei vechi, apartamentul cu două camere aparţine unor oameni care sunt în zona în care nu pot plăti mai mult de un milion de lei. Dar cineva care are 20 de apartamente cu două camere şi le foloseşte să realizeze venituri, nu este normal să plătească un milion de lei vechi", a declarat Sebastian Vlădescu la Antena 3.

Ministrul susţine că proprietăţile închiriate pentru a obţine venituri suplimentare trebuie înregistrate ca atare. Totodată el îi asigură pe proprietarii care stau în "apartamente normale" că nu au motive de îngrijorare, deoarece în cazul lor nivelul impozitului nu se va modifica. Şi tot Vlădescu spune că nu este de acord ca impozitul pentru o casă de 200 sau 400 mp să fie de 300 RON. "În lumea asta, formula de penalizare a bogăţiei este plata de taxe şi impozite mai mari" a mai precizat Vlădescu.

 


21 June 2010