Este oficial: Volksbank România nu mai ţine de grupul Volksbank Internaţional. De la sfârşitul acestei luni, banca a fost transferată integral către un vehicul special, cu o structură identică a acţionariatului. Oficialii băncii anunţă că nu se va simţi niciun fel de schimbare, la nivelul clienţilor.

21757-volksbank.jpgTransferul participaţiilor a avut loc pe 21 Octombrie, odată cu înregistrarea noii structuri a acţionariatului în Registrul Acţionarilor. Această modificare a fost aprobată în prealabil de autorităţile de supraveghere din Austria şi România.

"Schimbarea la nivelul acţionariatului nu afectează în niciun fel operaţiunile băncii. Volksbank România îşi va derula activitatea în aceleaşi condiţii ca şi până acum", declară Johann Lurf - Preşedinte Volksbank România.

Acţiunile Volkbank Romania, deţinute anterior de Volksbank Internaţional, au fost transferate către VBI Beteiligungs GmbH, un vehicul creat special în acest sens. Acesta are aceeaşi structură a acţionariatului ca Volksbank International, s-au schimbat însă procentele: 

  • VBI Beteiligungs GmbH deţine 99,34%
  • EM.RO Popolare - 0,33%
  • Banca Popolare di Vicenza - 0,33%

În Septembrie 2011, Sberbank a anunţat semnarea unui acord cu acţionarii Volksbank International pentru preluarea a 100% din Volksbank International. Volksbank România nu a făcut obiectul tranzacţiei. În acord cu majoritatea acţionarilor, s-a decis ca Volksbank România să fie repoziţionată pe piaţa locală.

CITEŞTE: Volksbank începe din nou să acorde credite ipotecare, după doi ani de pauză. Vezi cu ce dobânzi

31 October 2011