Piata imobilelor noi din Capitala se chinuie din rasputeri sa supravietuiasca. In timp ce tot mai multi investitori si-au anuntat rand pe rand insolventa, dezvoltatorii care au reusit deja sa-si finalizeze ansamblurile incearca sa vanda apartamentele apeland la tot felul de oferte de tipul loc de parcare gratuit sau locuinta gata mobilata.

16572-s2.jpgIn ciuda crizei, preturile raman in continuare mari pentru portofelul romanului de rand, avand in vedere ca o analiza a Ziarului Financiar arata ca, pentru a-ti permite o locuinta noua in proiectele din interiorul orasului, la un pret ce porneste de la circa 60.000 de euro, iti trebuie un salariu de minim 600 de euro. Cum in unele ansambluri preturile ating chiar si 1.200-1.300 de euro/mp, sansele ca dezvoltatorii sa scape cat mai repede de acestea sunt destul de mici.

Cat te costa o locuinta noua? Iata cum arata harta preturilor ansamblurilor rezidentiale din Capitala, potrivit datelor oferite de site-urile acestora. De exemplu, daca vrei sa te muti in zona de nord a Capitalei, aproape de Gradina Zoologica, poti alege unul din apartamentele din ansamblul rezidentialGreenfield Residence. Aici beneficiezi de paza, spatii de joaca pentru copii, locuri de parcare, centru de predare si perfectionare a limbii germane si engleze, sala de fitness si minimarket, farmacie, teren sport, centru medical si gradinita.

Pretul pe metrul atrat pentru o locuinta este aici de 1.500 de euro, iar pretul apartamentelor incep de la 70.000 euro cu TVA inclusa. Dezvoltatorii ofera o reducerea de TVA ce se aplica atat garsonierelor cat si apartamentelor de 2 si 3 camere sub 120 mp. In pretul de achizitie intra, de asemenea, si un loc de parcare supraterana.

Un pret ceva mai mic pentru un metru patrat de locuinta il gasiti la ansamblul rezidential Pallady Towers (1.00 euro/mp). Complexul este situat in partea de est a Bucurestiului, pe Bulevardul Theodor Pallady. Proiectul, dezvoltat pe o suprafata de 11.000 mp, cuprinde o cladire de birouri clasa A si trei cladiri cu 297 de apartamente: garsoniere, 2 camere si 3 camere. Acestea au suprafetele cuprinse intre 45 mp si 127 mp si preturi incepand de la 50.000 de euro.

Locuitorii ansamblului rezidential Pallady Towers se vor bucura de acces rapid la mijloacele de transport in comun, cum ar fi statia de metrou "1 Decembrie 1918" si o moderna linie de tramvai, in imediata apropiere gasindu-se Policlinica Titan, Titan Mall, Hipermarketul Auchan, Hipermarketul REAL, METRO Cash&carry, scoli generale, licee, gradinite, parcuri si locuri de joaca, piata Trapezului.

Cu preturi competitive vin si dezvoltatorii asamblului rezidential Asmita Gardens, unde un metru patrat costa 1.379 de euro. Pretul la un apartament pentru 2 camere aici este intre 149.880 si 187.214 de euro, pentru 3 camere intre 183.634 si 240.374 de euro, iar pentru 4 camere de la 235.909 si pana la 273.312 euro. Preturile nu contin TVA. Daca pe langa apartament vreti si parcare interioara va mai costa inca 15.000 euro, iar pentru o parcare exterioara 10.000 de euro.

Ansamblul rezidential Orhideea Gardens incearca sa-si atraga clientii cu un pret pentru apartamentele sale de 1.290 de euro/mp. Ansamblul, format din 5 blocuri, este situat pe Calea Plevnei 145, la cateva minute de mers pe jos de Carrefour, de Gara de Nord, de Cotroceni, de cheiul Dambovitei si de Gradina Botanica.

Printre facilitatile oferite se numara centru de sanatate, infrumusetare si intretinere localizat in cadrul ansamblului Orhideea Gardens avand o suprafata totala de 2.000 mp. Clubul ofera proceduri de SPA, salina, piscina, hamam, sauna uscata si cu infrarosii, dusuri kneipp, dusuri scotiene, sali de cardio, forta, spinning si aerobic. Complexul este protejat 24 de ore / zi in fiecare zi, de catre 3 agenti de paza si peste 80 de camere de filmat. Accesul in blocurile de locuinte se efectueaza pe baza de card acces.

Un alt poiect rezidential, Confort City, le ofera bucurestenilor sansa de a-si cumpara o locuinta intr-o zona aproape de centru. Complexul este situat pe Splaiul Unirii la 7,6 km distanta de Piata Unirii, 7,8 km de Piata Alba Iulia, 6,3 km distanta de Parcul Tineretului si la 4 km distanta de Rin Grand Hotel.

Pretul unui metru patrat de locuinta aici este de 950 euro. Cea mai ieftina locuinta este un apartamanet de o camera (35 metri patrati suprafata utila) si costa 39.500 de euro, iar cea mai scumpa este un aparatament de tip family, de 4 camere (128 metri patrati), care costa 99.500 de euro.

Cu un pret si mai mic pe metrul patrat vine Fortuna Residence, un ansamblu residential in sud-vestul Bucurestiului, in apropiere de Sos. Alexandriei, vizavi de Cartierul Mihai Eminescu. Proiectul Fortuna este compus din 9 blocuri cu 296 unitati locative.

Trei blocuri sunt deja finalizate si locuite, insa mai sunt disponibile un apartament cu 2 camere in blocul 2 si un apartament de 4 camere tip penthouse in blocul 3. Blocul numarul 4 este este finalizat si vandut in totalitate, iar lucrarile la imobilul cu numarul 5 au inceput in luna noiembrie 2010, insa au fost rezervate 9 din cele 35 apartamente ale acestui imobil.

Dezvoltatorul ansambului se lauda ca ofera un loc de parcare gratuit pentru fiecare apartament si locuri de parcare pentru vizitatori. Complexul rezidential dispune de spatii verzi amenajate, paza 24de ore din 24. Pretul apartamentului cu 2 camere (suprafata utila cu terasa 77,64 mp) este de 72.800 cu tva si loc de parcare inclus, iar la cel de 4 camere (suprafata utila cu terasa 164 mp) este de125.000 euro tva. Doritorii trebuie sa faca o rezervare si sa dea un avans de 3.000 de euro.


Sursa

23 February 2011