Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Vrei să investeşti într-o proprietate imobiliară? Iată factorii de care trebuie să ţii cont

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 5035

Numeroşi investitori din întreaga lume achiziţionează acum locuinţe la un preţ scăzut, pentru a le închiria ulterior. Piaţa chiriilor nu a avut de suferit din cauza crizei, astfel că oricine are un fond de economii poate scoate profit de pe urma locuinţelor devalorizate. IMOPEDIA.ro prezintă factorii bine de luat în calcul pentru ca investiţia într-o proprietate să devină profitabilă.

Vrei să investești într-o proprietate imobiliară? Iată câțiva factori de care trebuie să ții contDupă scăderile de preţ înregistrate în ultima perioadă, Warren Buffett recomandă: e momentul pentru a investi în proprietăţile americane Piaţa imobiliară americană aflată încă în dificultate poate oferi oportunităţi oricărui investitor, susţine Warren Buffett în ... acum este un moment oportun pentru a investi într-o locuinţă pentru a o închiria ulterior, susţin specialiştii imobiliari internaţionali. Preţul locuinţelor din întreaga lume este la cel mai mic nivel al ultimilor ani, iar băncile oferă dobânzi scăzute pentru a atrage clienţi. Beneficii care au reaprins interesul investitorilor imobiliari.

Locuinţele amplasate în oraşele mari sunt închiriate rapid

Din păcate, mulţi investitori îşi plasează banii într-o proprietate, fără a lua în calcul cărui public se adresează. Locuinţele care oferă cel mai bun randament sunt situate în oraşele cu o populaţie ridicată sau număr mare de turişti. Chiar dacă un cumpărător poate fi încântat de o fermă mare, înconjurată de privelişti superbe, dacă nu este într-o zonă cu mulţi locuitori, proprietarul se va chinui să găsească chiriaşi.

„Zona rămâne unul dintre cele mai importante criterii care stau la baza preţului unei oferte pe segmentul rezidenţial", spune Adrian Şişchin, director regional RE/MAX.

Pe lângă alegerea unei zone potrivite, clienţii care doresc să-şi investească economiile sunt sfătuiţi să apeleze la consultanţă financiară profesionistă. Potenţialii investitori trebuie să privească realist, să îşi dea seama ce îşi pot permite şi ce nu. Cei care doresc să contracteze un credit trebuie să se intereseze la mai multe bănci, deoarece dobânzile pot varia.

Locuitul cu chirie te poate îmbogăţi? Află cât de rentabil este să deţii o proprietate Să stau cu chirie sau să cumpăr o locuinţă? O problemă pe care şi-o ridică oricine, mai devreme sau mai târziu. O ecuaţie la care au ... Este vital pentru investiţiile imobiliare ca proprietarul să înţeleagă nevoile chiriaşilor

Chiriaşii care lucrează, doresc un acces facil la mijloacele de transport în comun, astfel că vor fi interesaţi de locuinţele situate în apropierea staţiilor de metrou, tramvai sau autobuz. Chiriaşii care au copii vor căuta zone renumite pentru instituţiile de învăţământ sau parcuri. Casele cu puţină curte tind să fie mai atractive pentru cei care închiriază pe termen lung, de exemplu cupluri sau familii. În general, aceştia sunt şi chiriaşii preferaţi de către proprietari, deoarece sunt mai stabili financiar şi îşi plătesc chiria la timp.

„Pentru a închiria uşor, nu e suficient să ai o locuinţă aranjată, utilată şi mobilată modern, atât timp cât este într-o zonă care trezeşte mai puţin interes potenţialilor chiriaşi", subliniază Răzvan Muntean, director general IMOPEDIA.ro

Ce tarife de închiriere practică concurenţa?

Oamenii tind să îşi supraevalueze proprietăţile, aşa că este bine să cunoaşteţi piaţa, să vedeţi care este chiria cerută pentru alte proprietăţi similare. De asemenea, este bine de ştiut şi ce facilităţi oferă alţi proprietari în preţul cerut. Un alt lucru important este de cât de mult timp sunt disponibile locuinţele „concurente", pentru a înţelege dacă chiria pretinsă se încadrează în cerinţele pieţei sau nu.

„În cazul în care se achită chiria în avans pe o perioadă mai mare de şase luni, chiriaşul poate beneficia de anumite facilităţi. De exemplu, avem oferte în care se include în preţul chiriei şi un loc de parcare subteran", declară Alexandra Tudor, consultant la Imoplaza Solutions.

Proiecte de viitor

Planurile de dezvoltare pentru o anumită zonă nu sunt greu de aflat de la primăria locală. Restaurantele, mall-urile şi clădirile de birouri sunt proiecte interesante, care cresc potenţialul unui cartier.

„Cei mai mulţi aleg ansamblurile rezidenţiale, mai ales pentru facilităţile deosebite pe care nu le pot avea într-un imobil convenţional: parcare subterană, o sala de fitness în ansamblu, o piscină, un loc de joacă pentru copii sau un parc interior, o sală de squash sau de tenis, un teren de baschet", spune un agent imobiliar specializat pe ansambluri noi.

Renovări necesare

Este indicat ca, înainte de achiziţie, să inspectaţi locuinţa de care sunteţi interesat, pentru a estima costurile unor eventuale reparaţii şi modernizări. De asemenea, atunci când stabiliţi preţul de închiriere al apartamentului, ţineţi cont de suma investită în modernizare.

„Preţul de închiriere poate varia, nu numai în funcţie de cartier în sine, ci şi în funcţie de ce oferă - depinde unde este poziţionat apartamentul, chiar şi în interiorul cartierului, dacă renovat, dacă este mobilat sau nu, cât de moderne sunt dotările", adaugă George Udrişte, manager Contact Imobiliare.

Taxe şi impozite mai mari cu 16%, din 2013 Ministerul Finanţelor a iniţiat un proiect de hotărâre pentru a majora impozitele şi taxele locale cu 16,05%, începând de anul ... Impozitul pe locuinţă

Din păcate, impozitele nu pot fi ocolite de niciun proprietar, indiferent de scopul locuinţei în sine. Cu atât mai mult, dacă este vorba de o a doua locuinţă, impozitul creşte. În schimb, suma variază în funcţie de oraş, zonă şi de suprafaţă.

CITEȘTE ȘI:  Valoarea unei proprietăţi poate fi ridicată cu câteva mii de euro prin amenajarea grădinii Grădina este unul dintre principalele motive pentru care este atractivă o casă, astfel că trebuie să arate cât mai bine, în special ... Valoarea unei proprietăţi poate fi ridicată cu câteva mii de euro prin amenajarea grădinii


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai comentate stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video