Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Vrei să-ţi renovezi locuinţa? Învaţă cum să nu risipeşti banii degeaba

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 11299

Cu toţii trecem, la un moment dat, prin neplăcutul proces de a ne renova locuinţa. Și nu e de ajuns că trebuie să protejăm mobila, trebuie să îndurăm o perioadă un haos de nedescris în casă, dar trebuie să ne şi încadrăm într-un buget, precum şi să găsim şi cei mai buni colaboratori. IMOPEDIA.ro îţi recomandă câteva strategii care te vor ajuta să economiseşti cât mai mulţi bani atunci când vrei să începi lucrări de renovare.

Vrei să-ţi renovezi locuinţa? Învaţă cum să nu risipeşti banii degeabaCare este cel mai bun moment pentru a începe lucrările de renovare? În afara sezonului

„Omul harnic îşi face vara sanie şi iarna căruţă”. Aplică această veche zicală şi Află cât costă apartamentul tău, potrivit grilei notarilor Preţurile din grila notarilor, chiar şi în creştere cu câteva procente, arată multe avantaje, mai ales pentru cei care ar vrea să facă ... în cazul unei locuinţe din oraş. Ca şi în multe alte domenii, meseriaşii care execută lucrări în casă au anumite luni „moarte”, perioade în care sunt dispuşi să reducă preţul, pentru a prinde o lucrare. Poţi scuti între 5% şi 15% din preţ, dacă renovezi baia în ianuarie, dacă izolezi termic locuinţa în iulie sau pavezi aleea interioară în noiembrie.

Cumpără cât mai multe produse de pe Internet

Totul – chiar şi chiuveta de bucătărie – se vinde online zilele acestea şi adesea este cu 10% până la 25% mai ieftin decât într-un magazin de specialitate. Dar sunt câteva lucruri de care trebuie să ţii cont. Spre exemplu, un produs comandat online se dovedeşte a nu fi ceea ce doreai, poate întârzia mult un proiect, aşa că este mai bine să mergi să studiezi oferta într-un magazin, astfel încât să ştii sigur ce soliciţi. Este important să comanzi din timp tot ce ai nevoie, astfel încât dacă intervine vreo problemă, să fie îndeajuns de mult timp pentru a o rezolva, fără ca planurile iniţiale să fie date peste cap. şi nu uita: cumpără numai de la comercianţi autorizaţi!

Angajezi un meşter? Negociază!

Dacă angajezi  oameni pentru o lucrare, Cât poţi să scazi din chirie prin negociere Preţurile chiriilor pot scădea cu circa o treime în urma discuţiilor cu proprietarii. Persoanele căsătorite care au copii au şanse să obţină un ... învaţă să negociezi. Prestatorii de servicii discută cu zeci şi sute de clienţi, astfel că sunt căliţi în arta negocierii. Întâi de toate, ai grijă ca meşterul să afle că iei în considerare mai multe oferte. Tocmeala la sânge poate să nu fie cea mai bună soluţie, deoarece chiar dacă câştigi un discount, meşterul ar putea să „ajusteze” calitatea materialelor, pentru a recupera diferenţa. Dar acest segment nu este tocmai înfloritor la momentul acesta, aşa că prestatorii de servicii sunt dispuşi să facă treabă bună, la un preţ decent, pentru a câştiga recomandarea clienţilor. Trebuie numai să ştii să cazi la înţelegere.

Stabileşte un buget minim

În conversaţia cu orice comerciant sau prestator de servicii, nu trebuie să laşi discuţia despre preţ la urmă. IMOPEDIA.ro: Ce tip de locuinţe cu buget de Prima Casă sunt în piaţă Aproximativ 70% dintre bucureştenii care caută un apartament cu două camere se arătă interesaţi de proprietăţile care nu costă mai mult de 60.000 ... Spune răspicat bugetul de care dispui – dar comunică cu 20% mai puţin faţă de aşteptările tale reale, sfătuiesc specialiştii. Chiar dacă interlocutorul va dori să mărească acest buget, va avea în minte o anumită sumă, în momentul în care va stabili preţul final.

Ţine cont de sfaturile şi părerile meşterilor

Dacă zugrăveşti, dar te-ai gândit să repari şi instalaţia electrică, întreabă-l pe zugrav dacă nu poate recomanda un electrician. Recomandările venite de la alţi colegi sunt mai valoroase decât cele venite de la alţi clienţi, deoarece niciun meşter nu vrea să îşi rişte reputaţia pentru altcineva.

Uneori ni se pare că noi ştim cel mai bine cum trebuie să arate casa noastră, dar o bună comunicare cu meşterii angajaţi poate să crească eficienţa. Aceştia intră în contact cu numeroşi clienţi, văd multe case, lucrează cu materiale diferite, astfel că pot veni cu o sugestie pertinentă. Nu desconsidera părerile meşterilor fără a le analiza atent, deoarece s-ar putea să pierzi o idee mai bună.

 

CITEȘTE ȘI:  Plantele pot reduce întreţinerea cu până la 25%, dacă sunt plantate în locuri adecvate Plantele pot juca un rol crucial în izolarea locuinţei, atât timp cât sunt montate în locuri cheie. Pe acoperişul locuinţei, ... Plantele pot reduce întreţinerea cu până la 25%, dacă sunt plantate în locuri adecvate

 
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video