Când vine vorba de spaţiile de birouri din New York, Wall Street nu mai este rege. Pentru prima oară, firmele de servicii financiare nu închiriază cea mai mare suprafaţă de birouri din New York, potrivit unui raport al companiei de consultanţă Cushman & Wakefield.

24219-manhattan_d8b7c2f68a.jpgSectorul financiar închiriază 26% din totalul stocului de birouri din New York, comparativ cu 28% cât închiriază companiile de media, se precizează în raport.

Acesta este ultimul indicator care arată că industria financiară este forţată să bată în retragere. Anul trecut, bonusurile de pe Wall Street au scăzut cu 14%, odată ce băncile au concediat peste 200.000 de angajaţi în noiembrie.

Chiar dacă e greu să îţi pară rău pentru cei care încă sunt angajaţi pe Wall Street şi care câştigă în medie 121.000 dolari, chiar şi după reducerile salariale, impactul micşorării industriei financiare afectează economia New Yorkului la nivel general. Scăderea veniturilor de pe Wall Street înseamnă în acelaşi timp şi reduceri ale sumelor colectate de stat din impozite, potrivit Buffalo News.

Dar dorinţa de micşorare s-ar putea să nu fie singurul motiv pentru care industria financiară şi-a redus ponderea din stocul de spaţii închiriate în New York, deoarece acesta este oraşul în care se află şase din cele mai scumpe spaţii de birouri din lume, potrivit Cushman & Wakefield.

 

Sursa

5 April 2012