Compania Walt Disney va construi 450 de case de vacanţă şi un hotel Four Seasons cu 445 de camere în Disney World, Florida, deşi aici rata ipotecilor executate silit este printre cele mai mari din ţară. Proiectul poartă numele Golden Oak şi va avea suprafaţa totală de aproape patru sute de hectare.

sursa foto:http://www.nisd.netPotrivit ediţiei electronice a publicaţiei Wall Street Journal, acest proiect este un test şi are scopul de a afla dacă Lumea Walt Disney este suficient de convingătoare pentru a determina un anumit număr de persoane să aleagă acest loc în detrimentul altor staţiuni.
În 2010, vor fi disponibile mai puţin de 30 de loturi, iar primele case vor fi terminate abia spre finele anului viitor. Loturile vor avea suprafaţa cuprinsă între o mie şi trei mii de metri pătraţi, iar primii clienţi vor trebui să îşi găsească singuri un constructor, să aleagă materialele exterioare şi să adere la unul dintre stilurile arhitecturale agreate de compania Walt Disney, care, în cea de-a doua fază a acestui proiect va oferi probabil case gata construite.
Locuinţele vor costa între 1,5 şi opt milioane de dolari, iar cei interesaţi vor trebui să plătească 25.000 de dolari pentru a ocupa un loc pe lista cu rezervări. Potrivit estimărilor oficialilor Disney, proiectul Golden Oak va fi complet finisat abia peste zece ani. Conform planurilor actuale, hotelul va fi situat central. În plus, complexul va beneficia de un club, alei pietonale şi câteva parcuri.
Acesta nu este primul contact al companiei Walt Disney cu piaţa imobiliară. La mijlocul anilor 1990, Walt Disney a creat proiectul Celebration, situat lângă parcurile tematice Disney din Orlando, care ocupă peste 1900 de hectare. Acolo, chiria lunară a unui apartament era de 600 de dolari, în timp de o casă costa între 185.000 de dolari şi 4 milioane de dolari. În complexul Celebration, Disney a vândut circa şase mii de locuinţe.

Însă legătura dintre proiectul Celebration şi Walt Disney nu a reuşit să împiedice devalorizarea caselor. Astfel, în aprilie 2010, valoarea medie a unei locuinţe era de 191.500 de dolari, cu 60% mai mică faţă de vârful înregistrat în urmă cu patru ani.

 


 



24 June 2010