Amsterdam, capitala Ţărilor de Jos, este descris ca fiind unul dintre cele mai frumoase şi mai romantice oraşe din lume, cu o arhitectură impresionantă, cu superbe canale ce străbat oraşul, cu muzee celebre şi oameni extrem de prietenoşi.

Cunoscut şi ca "Veneţia Nordului", Amsterdam este un oraş construit pe râul Amstel, pe 90 de insule unite prin 1300 de poduri.

Un oraş mic, în Amsterdam nu eşti niciodată departe, indiferent unde vrei să ajungi. O plimbare în capitala Olandei poate semăna cu o întoarcere în timp, în secolul XVII mai exact, arhitectura din acest secol fiind predominantă.

Centrul oraşului are forma unei potcoave împrejmuită de patru canale: Singel, Herengracht, Keizersgracht şi Prinsengracht. Totodată, Amsterdam este un oraş tineresc şi relaxat, unde ai multe de văzut şi de făcut, cu numeroase baruri, cluburi şi restaurante unde poţi gusta mâncăruri delicioase din toate colţurile lumii.

Capitala Olandei mai este faimoasă şi pentru Cartierul Felinarelor Roşii (Red Light District), cartierul în care prostituţia şi industria sexului sunt cele mai înfloritoare din întreaga Europa, dar şi pentru libertatea de a consuma şi comercializa marijuana.

Şi dacă ajungeţi în Amsterdam, nu trebuie sub nicio formă să rataţi o plimbare cu bicicleta, farmecul va fi altul când în jurul tău vezi o mulţime de bicicliti, oraşul fiind cunoscut pentru numărul impresionant de mare de personae care circulă cu bicicleta în fiecare zi.

Şi pentru că se aproape 1 decembrie şi vine şi sfârşitul anului, vă propunem un weekend prelungit la Amsterdam. Aşadar trei nopţi de cazare într-o garsonieră poate varia în această perioadă între 200 - 300 de euro în funcţie de zonă, dotări şi suprafaţă.

Pentru acelaşi număr de nopţi, cazarea într-un apartament cu două camere poate costa între 250 şi 400 de euro în cazul unui apartament cu dotări de lux situat într-o zonă foarte bună a oraşului. Pentru trei camere, chiria sare de 300 de euro/trei nopţi de cazare, în varianta cea mai ieftină.

Şi pentru că se apropie luna cadourilor, cei care reuşesc o mică escapadă în Amsterdam, nu trebuie să rateze străzile de shopping din oraş şi nici outlet-urile din apropiere.

Ca orice capitală europeană care se respectă, Amsterdamul oferă de toate pentru toţi.

În Dam Square, se află cel mai mare mall din oraş unde găseşti branduri celebre.

O altă opţiune este Kalverstraat, cea mai importantă stradă de shopping, aflată la doi paşi de mall, în spatele Palatului Regal. Aici veţi găsi preţuri medii şi produse de calitate.

13 November 2009