Chiriile spaţiilor de birouri din Singapore şi Kiev s-au prăbuşit cu 51%.West End din Londra a ajuns, în 2010, să fie cel mai scump cartier din lume din punctul de vedere al costurilor de ocupare a spaţiilor de birouri, potrivit ultimului studiu DTZ, Global Occupancy Costs.

sursa: www.goodriddance.roCotat pe locul cinci în studiul de anul trecut, West a ajuns pe prima poziţie în clasament, detronând astfel Tokyo şi depăşind Paris, Dubai şi Hong Kong, care erau poziţionate pe locul doi, trei şi respectiv patru în clasament.

Paris şi Dubai nu se mai încadrează în top cinci cele mai scumpe locaţii, ocupând poziţia a şasea, respectiv a unsprezecea, în timp ce Hong Kong se bucură încă de locul patru.
Creşterea pe care o înregistrat-o cartierul West End se datoarează unei ajustări concise şi incisive a chiriilor în 2008, spre deosebire de Paris sau alte oraşe din top, care au experimentat o diminuare a chiriilor în 2009.

Per ansamblu, toate oraşele incluse în top zece au avut o creştere negativă sau o evoluţie neutră în ceea ce priveşte costurile de ocupare pe parcursul anului trecut.

 

Sursa

29 January 2010