Casa de avocatură White & Case a închiriat 1.550 mp din clădirea de birouri Europe House, din Piaţa Victoriei, potrivit CB Richard Ellis (CBRE) România, intermediarul tranzacţiei. În condiţiile în care contractele de închiriere se încheie pe o perioadă de cinci ani, iar chiriile în centrul de afaceri al Capitalei sunt de circa 18 euro/mp, valoarea tranzacţiei este în jur de 1,6 mil. euro.

16784-europe_house_8bf4d631c5.jpgÎncepând din luna aprilie, firma de avocatură îşi va desfăşura activitatea în noua locaţie, la etajul şase al imobilului de birouri. Compania se mută dintr-o vilă de patrimoniu, construită în prima parte a secolului al XIX-lea şi situată într-o locaţie ultra-centrală.

„Introducerea şi negocierea au necesitat o perioadă îndelungată, iar Europolis s-a dovedit un partener de dialog pertinent şi conştient de valoarea tranzacţiei, de aici şi finalizarea în condiţii avantajoase reciproc", a declarat Alina Calciu, broker în departamentul birouri al CBRE.

În prezent, Europe House găzduieşte sediile unor companii ca Orange, Alico, BCR Banca pentru Locuinţe, BSS, CA Immo şi CBRE.

Clădirea a fost dezvoltata de către GTC şi vândută în 2003 către fondul de investiţii Europolis. Începând de la 1 ianuarie 2011, Europolis a devenit parte a CA Immo Group.


Sursa

8 March 2011