15 aprilie a devenit o dată reper pentru piaţa imobiliară din România, este ziua în care sărbătorim agentul imobiliar. La invitaţia IMOPEDIA, aproape 200 de profesionişti s-au reunit într-un cadru de gală, la Hotel Hilton, pentru a sărbători Ziua Agentului Imobiliar.

30153-poza.jpgEste sărbătoarea agentului imobiliar, sărbătoare pe care, după cum ştiţi, IMOPEDIA.ro a decretat-o acum trei ani, iar în 2013, ne aflăm deja la cea de-a patra ediţie”, a spus în deschiderea evenimentului Răzvan Muntean, general manager IMOPEDIA.ro.

"Daţi-mi voie să vă mulţumesc pentru ocazia de a participa alături de dumneavoastră la evenimentul Ziua Agentului Imobiliar şi să vă urez un sincer la mulţi ani" a continuat Dumitru Nancu, reprezentant MDRT.

În prima parte a celui mai important eveniment imobiliar din România, nume reprezentative pentru piaţă au subliniat avantajele colaborării în acest domeniu şi au prezentat tehnici care ar putea uşura activitatea de zi cu zi a agenţilor.  Totul s-a desfăşurat în cadrul momentului denumit “Obişnuieşte-te să împarţi şi cu altcineva”.

"M-am gândit să vă spun câteva cuvinte despre ideea de colaborare şi despre cum anume o putem face. Cred că toată lumea în industrie îşi doreşte să colaboreze. Foarte puţini însă ştiu cum să colaboreze, aşa că se pune problema de know-how, cum să o facem", arată Adrian Șişchin, director regional RE/MAX România.

"Privind în urmă am un mare regret că nu am reuşit ca breaslă să ne afirmăm, să fim alături unii de alţii într-un for care să ne reprezinte şi în care interesele noastre să fie reprezentate" completează Costin Spînu, director executiv Imosuport.

"Regula de aur a NAR-ului, (n.r. National Association of Realtors) pe care am îmbrăţişat-o şi noi, şi, la rândul meu, aş vrea s-o împărtăşesc cu voi, este „fă pentru ceilalţi ceea ce ai vrea ca alţii să facă pentru tine!”.dacă respectăm asta, cu siguranţă vom colabora mai mult şi vom fi mai productivi şi vom avea mai mult succes. şi, nu în ultimul rând, codul să fie cu voi!"  explică Ileana Preda, preşedinte APAIR.

Şi tot în prima parte a Zilei Agentului Imobiliar, au fost schiţate direcţiile pe care un agent profesionist ar trebui să le urmeze pentru a avea o carieră de succes în domeniul imobiliar.

"Urmăriţi strict nevoia clientului şi în mod cert veţi avea succes. A doua direcţie pe care vreau să o reţineţi este specializarea. Dragă agent imobiliar, specializează-te pe o zonă anume, pe un segment de piaţă anume, ba chiar te poţi specializa pe o  metodă de lucru anume şi aici aş da exemplul reprezentării exclusive", susține Iulian Niculae, broker owner Victoria Consult.

"Cred că singurul aspect despre care nu s-a vorbit – şi am încercat să fiu inovativă, aşa cum mi-a spus Răzvan Muntean, deşi repet: sunt convinsă că toată lumea ştie, este de a crea, atât cât stă în putinţa noastră, un viitor mai bun, atât din punct de vedere al calităţii agentului imobiliar cât şi din punct de vedere al calităţii construcţiilor şi a nu mai încerca să vindem orice, oricând, oricum, pe orice", menționează Georgiana Sandu, director de vânzări Neocasa.

După un moment în forţă, de profesionalizare a agentului imobiliar, gazdele evenimentului au pregătit o surpriză demnă de o zi de sărbătoare. Cu ocazia ZAI 2013, IMOPEDIA a conceput un proiect inedit, un videoclip având la bază o piesă compusă interpretată de trupa Taxi. În videoclip, actorii au fost aleşi exclusiv din rândul agenţilor imobiliari.

Ideea originală i-a încântat pe toţi cei prezenţi în sală, iar scenele amuzante au fost aplaudate intens.

Mulţumesc, dar aş vrea să dăruiesc aplauzele lui Răzvan, pentru că el a făcut totul posibil. Noi, ca echipă, ne-am făcut doar treaba”, a menţionat regizorul Millo Simulov.

După lansarea videoclipului “Obişnuieşte-te să împarţi şi cu altcineva”, pe scenă a urcat vestita actriță Dorotheea Petre, într-o sesiune numită „Actor în viaţa ta...profesională”. Actriţa premiată la Festivalul de Film de la Cannes a prezentat un moment educativ despre comunicare şi inter-relaţionare cu clienţii şi colaboratorii.

"Nu puteţi avea succes în viaţa profesională fiind civili, trebuie să fiţi personaje. Trebuie să vă creaţi un personaj, să identificaţi personajul pe care aveţi voi nevoie să îl jucaţi pentru a avea succes. Din interacţiunile mele cu un agent imobiliar cred că personajul ar trebui să fie o persoană bine pregătită în domeniul ei, care transmite încredere" afirmă Dorotheea Petre, actriţă.

Prezent la ZAI a fost şi Dragoş Dragoteanu, cu un discurs motivaţional, dedicat special agenţilor imobiliari din România, denumit sugestiv „Liber să fii lider!”.

"Cum ar trebui să fie un lider? Trebuie să aibă trei calităţi.Aşa cum în imobiliare contează locaţia, locaţia, locaţia, un agent imobiliar trebuie să aibă trei calităţi. atitudine, înainte de orice trebuie să aveţi atitudine. În al doilea rând, trebuie să aveţi abilităţi de agenţi imobiliari şi în al treilea rând, trebuie să aveţi antrenament", subliniază Dragoş Dragoteanu, director general Euroest.

A doua parte a Zilei Agentului Imobiliar a fost rezervată lui Ami Grundberg. Invitatul special şi-a arătat valoarea într-un training extrem de antrenant. Informaţiile prezentate au reuşit să capteze interesul publicului, pe toată durata sesiunii. Subiectele discuţiei au vizat, în egală măsură, relaţia dintre agent şi client, atenţia acordată cerinţelor clientului, dar şi strategiile de adaptare a agentului la modificările pieţei.

"În primul rând, aş vrea să subliniez că sunt extrem de entuziasmat să mă aflu alături de voi, la acest eveniment special ZAI 2013",  a spus Ami Grundber, trainer imobiliar.

Finalul a aparţinut trupei Taxi, care a susţinut un concert de excepţie dedicat Zilei Agentului Imobiliar. Printre melodiile cele mai apreciate de public s-a aflat şi piesa „Obişnuieşte-te să împarţi şi cu altcineva”.

 

 

29 April 2013