Timpul i-a dat dreptate lui Siminel Andrei, seful NCH, care a vandut imobiliare de 400 mil. euro in perioada 2006-2008.

Principalul castigator al boom-ului din imobiliare poate fi considerat fondul american de investitii NCH, administrat la Bucuresti de Siminel Andrei, care a obtinut aproape 400 de milioane de euro din vanzarea unor proprietati cumparate la pret de dumping si vandute in plin elan imobiliar.

sursa:zf.roReteaua de centre comerciale Winmarkt, participatia de la Cotroceni Park si terenurile uzinelor Tricodava, Electroaparataj si Electrotehnica, cumparate la pret de lichidare, i-au adus un exit extrem de profitabil din real estate. Pe lista companiilor care au reusit de asemenea sa vanda pe piata locala proprietati de peste 100 mil. euro se mai numara cel putin alte noua grupuri imobiliare, printre care GTC, BelRom, Avrig 35, care au insa in continuare o expunere mare pe piata, pe proiecte care ar putea in aceasta perioada sa traga in jos profitabilitatea generala a operatiunilor din real estate.

In afara fondurilor si companiilor de dezvoltare imobiliara, proprietati de peste 100 de milioane de euro au vandut si antreprenori romani, printre care omul de afaceri Ion Radulea si familia Tanasoiu, care si-au scos banii din primele proiecte de birouri dezvoltate - Sema Parc (pe malul Dambovitei, vizavi de complexul Regie) si S-Park (in spatele Casei Presei Libere).






Sursa

25 March 2010