Preţurile medii solicitate pentru apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti au scăzut în prima jumătate a anului cu 1,2%, ajungând de la 78.100 de euro la 77.200 de euro, potrivit Indexului Imobiliar realizat de ZF în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker Affiliates of Romania.

25515-blocuri-bucuresti-sm.jpgCu alte cuvinte, la mai bine de patru ani de la începerea declinului în piaţa rezidenţială preţurile nu au atins încă limita inferioară, de la un trimestru la altul fiind consemnate noi minime.

În prima jumătate a acestui an au fost consemnate şi luni în care proprietarii de locuinţe au majorat uşor preţurile, dar incertitudinile economice şi politice de pe plan local, precum şi situaţia neclară la nivel european şi-au pus amprenta asupra potenţialilor cumpărători.

Pe segmentul apartamentelor cu trei camere în tot mai multe zone din Bucureşti preţurile tind spre nivelul cuprins între 60.000 şi 70.000 de euro, unde achiziţiile pot fi finanţate cu ajutorul programului Prima casă, cel mai important susţinător al segmentului rezidenţial în ultimii ani.

 

Sursa

2 July 2012