Ziua Agentului Imobiliar va avea o ediție inedită, anul acesta. Se vor duce bătălii ale experienței, va exista un foc încrucișat al opiniilor solide și vor fi expuse discursuri bine documentate. Vom face haz de necaz și vom identifica noi metode de a susține în continuare piața imobiliară. Din 15 aprilie până în 15 mai, IMOPEDIA.ro va pune sub lupă tot ce este cu adevărat relevant în piața imobiliară. Împreună facem diferența!

 

VREAU SA PARTICIP!
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Ziua Agentului Imobiliar, trei ani de istorie

| Autor: IMOPEDIA.ro

invitatie 15 aprilie-515 aprilie 2010 - un moment istoric pentru piaţa imobiliară românească. IMOPEDIA.ro a decretat 15 aprilie este Ziua Agentului Imobiliar! Este 15 aprilie, o zi de sărbătoare pentru lumea întreagă, dar un motiv dublu de sărbătoare pentru una dintre cele mai importante meserii din ... 15 aprilie este Ziua Agentului Imobiliar! Este 15 aprilie, o zi de sărbătoare pentru lumea întreagă, dar un motiv dublu de sărbătoare pentru una dintre cele mai importante meserii din ... Ziua Agentului Imobiliar! 15 aprilie este Ziua Agentului Imobiliar! Este 15 aprilie, o zi de sărbătoare pentru lumea întreagă, dar un motiv dublu de sărbătoare pentru una dintre cele mai importante meserii din ... 15 aprilie este Ziua Agentului Imobiliar! Este 15 aprilie, o zi de sărbătoare pentru lumea întreagă, dar un motiv dublu de sărbătoare pentru una dintre cele mai importante meserii din ...  

Prima ediţie a fost celebrată printr-un eveniment premium care a reprezentat în totalitate interesele agenţilor imobiliari. IMOPEDIA.ro l-a adus în ţară pe Christian Nowotny, un guru al domeniului imobiliar mondial. Agenţii imobiliari au aflat de la Nowotny cum să faci bani pe timp de criză şi au deprins tactici esenţiale de supravieţuire în vremuri atât de dificile precum cele pe care le-am traversat din 2008 până astăzi.

„La ora actuală România este, în mod clar, este o piaţă condusă de cumpărători. Există totuşi o mână de vânzători care speră că preţurile locuinţelor vor creşte, aşa că momentan nu sunt dispuşi să vândă. Însă unii sunt obligaţi să facă acest lucru pentru că sunt presaţi de bănci. Cred că aţi atins nivelul minim, pentru că, din ceea ce am observat, cel puţin pe piaţa imobiliară din Bucureşti preţurile s-au stabilizat”, spunea Christian Nowotny :: Cum să-ţi gestionezi agenda Christian Nowotny nu mai are nevoie de nicio prezentare pentru comunitatea imobiliară din România. În materialul de mai jos, ... Christian Nowotny la momentul respectiv.  

Ziua Agentului Imobiliar a fost sărbătorită de 250 de specialişti
 

Tot în 15 aprilie 2010, IMOPEDIA.ro, împreună cu Asociaţia Română a Agenţiilor Imobiliari (ARAI), a organizat Conferinţa Naţională a Agenţilor Imobiliari, la care au participat peste 250 de invitaţi din domeniul imobiliar.

În cadrul evenimentului s-a discutat despre managementul schimbării şi Salariu mediu de agent imobiliar: 10.000 dolari/lună. Condiţia: o pregătire extrem de bună. Piaţa imobiliară din România încă este la început de drum. Mecanismele de funcţionare abia se formează, iar tranzacţiile, dar şi ... profesionalizarea agenţilor imobiliari, cum să gestionezi, să reacţionezi şi să controlezi într-un mod proactiv riscurile şi provocările vieţii profesionale şi personale, într-o lume nouă, marcata de incertitudini economice.

Agenţiile imobiliare trebuie să aibă în primul rând o acţiune de consultanţă. Ca agent trebuie să poţi să dai un minin de informaţii privind tipul construcţiei, mediul economic, cadastrul imobiliar ş.a.m.d. Cred că în acest proces de modernizare a profesiei de agent imobiliar trebuie să avem şi un pachet de pregătire a agenţilor şi apoi sa trecem la reglementare. Mă bucur că în sfârşit această asociaţie îşi doreşte să funcţioneze pe o activitate reglementată, după o perioadă de pionerat dumneavoastră sunteţi într-un moment de maturitate", completa atunci Ioan Andreica, ministru Secretar de Stat în cadrul MDRT.

15 aprilie 2011 – Ziua Agentului Imobiliar a marcat a doua ediţie

Un an mai târziu, în data de 15 aprilie 2011, Ziua Agentului Imobiliar a dovedit consecvenţă şi a marcat din nou un moment important prin 2012 - Ziua Agentului Imobiliar - Împreună facem diferenţa! Ziua Agentului Imobiliar s-a încetăţenit deja în colectivitatea imobiliară ca un eveniment premium, care adaugă valoare meseriei de agent ... organizarea unui eveniment de amploare. Peste 150 dintre cele mai importante figuri ale pieţei imobiliare s-au reunit într-un singur loc pentru a dezbate cele mai arzătoare probleme ale pieţei, la momentul respectiv.

În prima parte a evenimentului, s-a discutat despre un subiect delicat: Prima Casă 4 va începe, cel mai probabil, la începutul lunii mai. Aceasta ar putea fi ultima ediţie a programului Primul credit prin Prima Casă 4 va fi acordat la începutul lunii mai, imediat după ce se vor semna protocoalele cu băncile. Această declaraţie ... Prima Casă 4. La momentul respectiv erau multe întrebări care aveau nevoie de un răspuns: începe acest program cu credite mai scumpe? Împărţirea garanţiilor se traduce prin creşterea dobânzilor? Cât de mare va fi această scumpire şi ce impact va avea asupra pieţei? Tot atunci s-a exprimat posibilitatea ca a patra ediţie a programului Prima Casă să fie şi ultima.

Programul Prima Casă s-a transformat într-un program eminamente social, dintr-un program care a avut ca scop declarat stimularea pieţei construcţiilor, a celor câteva zeci de domenii conexe şi deci a economiei în general. Şi totuşi, dacă Prima Casă nu ar fi existat, atunci ar fi fost probabil cu aproximativ 40.000 credite mai puţin. Chiar şi aşa, reprezentanţii statului se gândesc că a venit momentul să se încheie acest program. Nu există încă o decizie finală, dar Prima Casă 4 ar putea fi ultima ediţie”, au conchis speakerii invitaţi la Ziua Agentului Imobiliar 2011. 

A doua parte a fost dedicată segmentului de reglementare a pieţei imobiliare. De ani de zile, oficiali ai pieţei imobiliare încearcă să stabilească un pachet de legi pe care să le urmeze agentul imobiliar pentru ca piaţa să funcţioneze la standarde înalte. De-a lungul timpului au fost mai multe piedici care au oprit implementarea acestui program, de data aceasta se pare că suntem mai aproape ca niciodată. Despre cum ar trebui să arate legea agentului imobiliar şi care este probabilitatea ca aceasta să se transforme în realitate, au dezbătut mai mulţi directori de agenţii imobiliare precum şi experţi în economie. S-a discutat de asemenea despre care sunt uneltele pe care le poate folosi un agent imobiliar astfel încât să reducă la minimum impactul crizei imobiliare în munca lui.

15 aprilie-15 mai 2012, Ziua Agentului trece la un alt nivel

Ziua Agentului Imobiliar rămâne cel mai important eveniment de acest gen de pe piaţa de real estate din România, iar provocarea cea mai mare pentru IMOPEDIA.ro este de a aduce la fiecare ediţie un plus de valoare pentru profesionalizarea întregii bresle. Tocmai de aceea, ediţia din 2012 va fi una de o amploare surprinzătoare. În primul rând, va celebra agentul imobiliar timp de o lună.

În al doilea rând, evenimentul se va desfăşura atât în modul clasic, prin Gala cu care v-am obişnuit, cât şi online, printr-un site special creat pentru experţii în imobiliare. Numele sonore ale speakerilor sunt deja o obişnuinţă pentru Ziua Agentului Imobiliar, la fel şi momentele de entertainment atipice. În plus, am pregătit concursuri cu premii, un flux de ştiri specializat şi dedicat agentului imobiliar precum şi un loc deschis dezbaterilor între cunoscătorii domeniului. Rămâi conectat la IMOPEDIA.ro şi vei primi toate informaţiile necesare legate de Ziua Agentului Imobiliar.

Afla cum poţi câştiga un premiu facând haz de piata imobiliară!

Numele tau:
*
Compania ta:
*
Telefonul tau:
*
Email-ul tau:
*
Orasul tau:
*
Nr. participari:
*
Alte mentiuni:
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:
 
IMOBILIARE CU UMOR
propusa de
Daniel Dobre
VEZI GALERIA
Trimite ideea ta umoristică despre sectorul imobiliar! Cea mai bună sugestie va fi pusă pe hârtie de un caricaturist şi premiată.
Eveniment organizat de
IMOPEDIA
Parteneri
ADAMA RGR
Parteneri strategici
ARAI APAIR UNAI Asociatiaimobiliara REMAX Spider aktivtherm Imobiliar Foto
Parteneri media
Romania Libera GSP Casa mea realitatea.net romaniatv.net economica TNI Project Expo Efin My Bucharest Ansambluri Bucuresti

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video