Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Ziua de marţi, cea mai bună zi din săptămână pentru cumpărarea unei locuinţe

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3981

Teoretic îţi cumperi o locuinţă atunci când ai nevoie şi îţi permiţi acest lucru. Dacă puteţi însă să aşteptaţi un anumit moment pentru a încheia o tranzacţie mai profitabilă, nu daţi cu piciorul acestei şanse. Specialiştii imobiliari spun că unele perioade din an sunt mai bune pentru a vinde o locuinţă, iar altele pentru a cumpăra. IMOPEDIA.ro vă spune când e bine să vă cumpăraţi o casă sau când să o vindeţi.

Ziua de marţi, cea mai bună zi din săptămână pentru cumpărarea unei locuinţeIanuarie - cel mai bun moment pentru a cumpăra o casă

Puţini cumpărători sunt dispuşi să-şi caute o locuinţă în prima lună a anului. Motivul este evident, A venit sezonul rece, se scumpeşte întreţinerea. Stiţi ce aveţi de făcut pentru a reduce costurile? Trecerea la sezonul rece vine odată cu inevitabila scumpire a facturilor. Totuşi, există mai multe metode prin care se pot face economii importante. ... vremea rece de afară şi sărbătorile abia încheiate taie din cheful cumpărătorilor de a merge la vizionări. Astfel, pe piaţă sunt puţini clienţi dispuşi să-și investească economiile într-o locuinţă. Conştienţi că nu au cumpărători, vânzătorii sunt mai deschişi să negocieze preţul, în speranţa că vor vinde mai repede. Deci, un moment bun să găsiţi oferte avantajoase.

În piaţa imobiliară există un element care ţine de disponibilitatea clienţilor. Spre exemplu, în perioada de vară foarte mulţi clienţi sunt în concediu, automat în acea perioadă sunt mai puţine persoane interesate să caute o locuinţă, ceea ce lasă mai mult loc pentru celelalte sezoane”, declară pentru IMOPEDIA.ro Adrian Şişchin, director regional RE/Max.

Începutul lunii şi ziua de marţi, alte momente cheie pentru a cumpăra o casă

Dacă totuşi nu puteţi aştepta luna ianuarie pentru a cumpăra locuinţa dorită, luaţi în calcul faptul că specialiştii imobiliari susţin că primele zile ale lunii sunt potrivite pentru a face o ofertă unui vânzător. Şi asta pentru că Casele de vacanţă, o afacere bună pentru proprietari, dar păguboasă pentru clienţi Confortul este taxat drept lux, iar clienţii care doresc să îşi cumpere o a doua locuinţă simt acest lucru în mod direct atunci ... proprietarul se gândeşte că a început o nouă lună şi s-ar putea să fie nevoit să achite o nouă rată, în cazul în care are un credit ipotecar. Dacă însă nu are un împrumut la bancă, profitaţi de ziua de marţi care se pare că, în imobiliare, nu este cu ghinion. De ce? Pentru că proprietarul începe deja să se îngrijoreze că nu a reuşit să vândă în weekendul abia încheiat, când, de obicei, are cele mai multe vizionări.

Primăvara, Cum îţi vinzi casa repede şi avantajos Poţi să îţi vinzi locuinţa repede şi profitabil chiar şi pe timp de criză. Sună bine? Nu norocul îndeplineşte această dorinţă, ci o ... cea mai bună perioadă pentru a vinde o locuinţă

O lege nescrisă a pieţei imobiliare spune că primăvara este un moment bun pentru a vinde o locuinţă, deoarece cumpărătorii sunt mai dispuşi în această perioadă să ofere preţul cerut de vânzători. Statisticile arată că vânzările pe piaţa imobiliară ating un vârf în lunile de primăvară, ceea ce explică faptul că 60% dintre cei care se mută într-o locuinţă nouă, o fac pe timp de vară. Ei cumpără, în general, primăvara, în câteva luni îşi amenajează proprietatea şi se mută în ea la începutul verii.

Şi încă un sfat pentru cei care vor să vândă mai repede: nu cereţi niciodată un preţ care se termină cu zero. Studiile arată că un preţ de genul 57.652 euro este perceput de cumpărători ca fiind mai mic decât unul care indică o sumă rotundă, de exemplu 57.000 euro, chiar dacă în realitate nu este aşa. Conform unui studiu New York Times, un vânzător care cere un preţ care se termină într-un zero va primi cu 0,72% mai puţin şi cu 0,73%, dacă anunţă o sumă care se termină în două zerouri. La prima vedere, nu pare un câştig semnificativ, dar un astfel de procent aplicat la o sumă mai mare se traduce în câteva mii de euro în plus.

Joi, cea mai bună zi pentru a scoate la vânzare o proprietate

Dacă doriţi să vindeţi o proprietate, faceţi acest lucru cunoscut în piaţă în ziua de joi a săptămânii, va fi o ofertă nouă în week-endul ce vine – casa dumneavoastră va fi la vânzare de doar două zile.

O locuinţă listată pe piaţă de doar câteva zile este mai interesantă decât una peste care a trecut mai mult timp. Şansele sunt mai mari să vinzi la preţul cerut atunci când vii cu o ofertă nouă pe piaţă. Statisticile au demonstrat că, şi în cazul în care proprietatea nu se vinde în primul week-end, ea tot va fi un punct de interes şi, în următorul sfârşit de săptămână, când vor fi trecut doar nouă zile de la listare, beneficiind de avantajul psihologic pe care îl oferă un număr format dintr-o singură cifră”, spune Răzvan Muntean, General Manager IMOPEDIA.ro.

O nouă lege, pentru cei care vor să vândă, să cumpere sau să închirieze locuinţe Din vara aceasta, o nouă lege va condiţiona toate tranzacţiile care implică vânzarea, cumpărarea şi închirierea unei locuinţe. Este vorba ... Cel mai bun moment pentru a trece de la statutul de chiriaş la cel de proprietar

Este ideal sa treci de la statutul de chiriaş la cel de proprietar atunci când chiria depăşeşte o posibilă rată a unui credit imobiliar. 

Vorbim de această situaţie cel puţin ca afacere sau ca un mod de a economisi bani, la un moment dat (bineînţeles, dacă chiriile rămân stabile şi nu se întrevăd scăderi in viitorul apropiat). Dar, dacă tot te hotărăşti să faci pasul acesta, este bine sa vezi puţin lucrurile în perspectiva. Trebuie să ştii că o casă este un bun cu utilizare îndelungată şi este bine să te gândeşti dacă ai nevoie de acel bun ori ba. Trebuie sa corespundă nevoilor tale un anumit număr de ani (în chirie, mobilitatea este mult mai mare). Apoi, dacă ai hotărât cumpărarea unei case, trebuie să ai în vedere cheltuielile colaterale, pentru perfectarea actelor de vânzare-cumpărare, igienizare, mobilier, contracte cu furnizorii de servicii, etc.”, spune Bogdan Dobriţoiu, director general General Service 2000.

CITEŞTE ŞI: Cinci greşeli fatale pe care le fac proprietarii care vor să-şi vândă locuinţa Să vinzi repede o locuinţă, în ziua de astăzi, pare ceva aproape imposibil, consideră mulţi proprietari. Preţul locuinţelor nu dă niciun semn ... Cinci greşeli fatale pe care le fac proprietarii care vor să-şi vândă locuinţa

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video