Astăzi se sărbătorește Ziua Mondială a Locuirii, iar Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România (APAIR) marchează acest eveniment într-un mod inedit pentru România: împreună cu proprietarii de locuințe, discutând despre două dintre cele mai importante valori ale lor: casa și familia. Mărturiile lor sunt emoționante, și le-au adus aminte agenților imobiliari cât de puternic este impactul lor asupra vieților clienților.

41702-habitat_day.jpgDin 1985, în fiecare prima marți din luna octombrie, se celebrează  Ziua Mondială a Locuirii. Anul acesta, evenimentul este cu atât mai special cu cât APAIR a organizat un moment emoționant: realtori discutat cu proprietari de locuințe despre ce înseamnă pentru ei cuvântul „acasă”.

„De obicei, agenții sunt oameni serioși. Atunci când un om îți lasă pe mână casa lui, este adesea emoțional, așa că agentul trebuie să fie cât mai rațional cu putință, pentru a păstra un echilibru. De data aceasta însă, am ales să ne punem la vedere sentimentele, iar rezultatul ne-a copleșit”, a explicat pentru IMOPEDIA.ro Alice Necula, vicepreședintele consiului director APAIR.

Discuțiile au fost grupate și păstrate în trei filmulețe, dintre care primul poate fi vizionat aici, iar următoarele două urmează a fi publicate.

„Ca agenți imobiliari știm că, în esență, fiecare tranzacție înseamnă mai mult decât asistarea transferului dreptului de proprietate: înseamnă întărirea convingerii în semnificația pe care munca noastră o are în viețile oamenilor, încrederea în contribuția substanțială la bunăstarea și fericirea acestora, prin reprezentarea exclusivă a intereselor lor și consolidarea respectului de sine. Ne-am și amintit că, în virtutea meseriei pe care o avem, operăm cu cele mai importante valori ale oamenilor: casa și familia! În acest context, dincolo de strategii și politici pentru o dezvoltare sustenabilă elaborate la nivel global sau local, ca agenți imobiliari știm că între spațiul pe care-l locuim și propria noastră identitate e o legătură indisolubilă. De “acasă” sunt legate istoria personală, cele mai intime credințe, valorile noastre, tot ce e mai important pentru noi”, se arată într-un comunicat al APAIR.

Meseria de agent imobiliar este despre oameni. În fiecare zi, agenții imobiliari îi întâlnesc pe aceștia în intimitatea propriilor cămine, îi ascultă atunci când sunt vulnerabili, le înțeleg nevoile, le sunt aproape în momente grele sau fericite, îi ajută să-și îndeplinească visele. Poveștile fiecăruia dintre ei devin poveștile agenților.  Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România salută toate acțiunile desfășurate cu ocazia Zilei Mondiale a Locuirii, prilej pentru conștientizarea necesității creării unui climat propice pentru desfășurarea vieții, cât și acțiunile concrete întreprinse pentru întrajutorarea semenilor noștri cu nevoi reale de locuire.  

Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România este o comunitate de agenți imobiliari guvernată de principiile Codului Etic, pe care fiecare membru, denumit Realtor, și-l asumă că reper în desfășurarea activității profesionale. APAIR promovează reprezentarea exclusivă a unei singure părți în tranzacțiile imobiliare și susține membrii săi să devină profesioniști respectabili, pentru a crea o piață imobiliară transparentă.

În scopul deservirii impecabile a consumatorilor de servicii imobiliare, un obiectiv esențial pentru APAIR este furnizarea către agenții imobiliari de programe educaționale. Anul acesta la cursurile și atelierele de reprezentare exclusivă organizate de APAIR au participat peste 500 de agenți imobiliari. Trainerii APAIR sunt practicieni recunoscuți în domeniul imobiliar pe segmentul de reprezentare exclusivă.

 

 

3 October 2017