Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Zona Eminescu sau cum se adaptează luxul bugetelor de criză

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 4207

Zona Eminescu este una dintre cele mai căutate şi tranzacţionate porţiuni ale pieţe imobiliare din Bucureşti. Chiar dacă este vorba despre o zonă de vile, numărul blocurilor construite acolo în ultimii ani este impresionant. Iar dacă înainte de criză, apartamentele se vindeau exclusiv celor care îşi permiteau să plătească sume colosale pentru ele, acum preţurile cerute sunt similare cu cele întâlnite în cartierele mai puţin centrale ale Capitalei.

sursa: arhitectura-1906.roStrada Mihai Eminescu porneşte din Romană paralel cu Bulevardul Dacia, cu care se întâlneşte apoi în Moşilor. Proprietăţile care se găsesc aici sunt deci Centrul Bucureştiului, vândut la preţuri de Prima Casă. Şi totuşi, clienţii sunt puţini. Zona Sala Palatului este una dintre zonele care se bucură de o imagine elitistă, la nivel de analiză rezidenţială. Aşezarea centrală, accesul facil ... catalogate drept ultra-centrale, iar blocurile sunt construite aproape integral în ultimii ani.

„Eminescu este o subzonă a Bulevardului Dacia, unde se găsesc proprietăţi frumoase, dar cumva sub valoarea celor de pe Dacia. Zona Eminescu s-a dezvoltat foarte mult, există proiecte rezidenţiale de amploare, au fost construite numeroase blocuri cu şapte - zece niveluri. Spre deosebire de Dacia, aici s-au obţinut aprobările necesare, deoarece Eminescu este într-un plan secundar. Dezvoltarea a început undeva în perioada 2003-2005 şi s-a resimţit atât pe strada principală cât şi pe străduţele care pleacă din Eminescu”, spune un consultant imobiliar specializat pe acest segment imobiliar.

Construcţiile de criză din zona Eminescu au suprafeţe mici şi preţuri înjumătăţite faţă de anii dinaintea crizei

Diferenţele dintre construcţiile de la începutul perioadei de dezvoltare şi cele de acum, sunt uriaşe. Iniţial se construiau apartamente mari, cu trei-patru camere, de preferat chiar penthouse-uri. Suprafeţele puteau ajunge cu uşurinţă la 300 mp, iar preţurile, la câteva sute de mii de euro. Iar apartamentele se vindeau încă din faza de proiect.

„Înainte de criză s-au vândut cam toate apartamentele noi, foarte repede. S-au vândut şi s-au revândut apoi fără probleme. Eu nu mai ştiu să fie apartamente disponibile pe piaţă din perioada 2007-2008”, continuă consultantul imobiliar.

La fel de bine Calea Călăraşilor - o oportunitate imobiliară, vânată de clasa medie-superioară Calea Călăraşilor este una dintre cele mai tentante şi discrete zone din Capitală. Întotdeauna s-a adresat elitei, dar acum, în vremuri ... merg vânzările chiar şi acum, dar după eforturi susţine ale dezvoltatorilor care s-au încumetat să construiască în zonă şi în perioada de criză. Provocările, pentru aceşti investitori, au fost mari. Preţul terenurilor în zonă a rămas ridicat, iar ei au încercat să construiască apartamente care să se vândă apoi de două-trei ori mai ieftin decât cele dinaintea crizei.

„Pentru a reuşi să obţină preţuri mici, dezvoltatorii au redus mult suprafeţele. De exemplu, într-un apartament cu două camere construit în 2007, două camere aveau 85 mp utili. În 2010, acelaşi apartament are 45 mp utili”, spune consultantul imobiliar.

Clienţii care caută proprietăţi în zonă sunt uşor de mutat către alte cartiere centrale

Zona Moşilor, locul ideal pentru cei care vor apartamente sau case, noi sau vechi, ieftine sau scumpe Zona Moşilor este ca un fel de târg al segmentului rezidenţial. Este un loc în care proprietăţile de lux există pe aceeaşi stradă cu cele ... Preţurile au scăzut şi ele la fel de brusc ca şi suprafeţele. Acest lucru a atras atenţia clienţilor, care poate vânau de mult proprietăţi în zonă, dar nu s-au încumetat să plătească preţurile cerute înainte de proprietari.

„În septembrie anul trecut am vândut un apartament cu două camere cu 95.000 euro. Acum, am la vânzare un apartament similar cu 85.000 euro. S-au dus un pic în jos preţurile, iar acesta este un lucru bun, pentru că sunt foarte mulţi clienţi. De exemplu, oferta menționată este de trei zile pe piață și au fost deja patru clienţi la vizionare, iar cu unul sunt în negocieri”.

Clienţii care vor să se mute în zonă nu sunt însă neapărat ataşaţi de strada Mihai Eminescu. Ei sunt uşor de mutat către zonele vecine.

„Cei care caută Eminescu, vor de fapt zona ultra-centrală. Cei care vor Romană, Dorobanţi, Eminescu, sunt aceiaşi clienţi, poţi să îi duci de pe o zonă pe alta, proprietăţile sunt similare. Dar decizia de cumpărare se ia relativ repede, după trei-cinci vizionări. Dar dacă vor proprietăţi bune, fie apartamente în vilă, fie proprietăţi noi, căutarea poate să dureze şase-şapte luni, pentru că sunt foarte puţine proprietăţi valoroase pe piaţă în acest moment”, arată consultantul imobiliar.

Bulevardul Dacia, vecinul non-grata pentru clienţii zonei

Paradoxal, cel mai greu de vândut este Bulevardul Dacia – acolo unde luxul nu este de vânzare Dacia este a treia cea mai scumpă zonă din Bucureşti, potrivit ultimelor studii. Atât casele, cât şi blocurile sunt exclusiviste, cu ... Bulevardul Dacia, vecinul reputat al străzii Mihai Eminescu.

„Nu prea sunt clienţi pentru Dacia. În momentul în care se caută Bulevardul Dacia, se caută în special vile, spaţii comerciale la parter, mai puţin pe rezidenţial. Nu este neapărat o zonă bună de locuit. Sunt mai puţine magazine, mai puţine şcoli, astfel sunt foarte rari clienţii care caută Dacia în mod particular”, arată un reprezentant al Elegance Home.

Pentru cei care vor să locuiască în zonă, dar fără să cumpere o proprietate, există posibilitatea închirierii, chiar dacă ofertele nu sunt prea multe. Garsonierele se închiriază cu 300-400 euro/lună, iar pentru două şi trei camere creşte preţul în funcţie de dotări. Pentru două camere putem vorbi de preţuri care pornesc de la 500 euro/lună, iar pentru trei camere,chiria  poate ajunge la 700-800 euro/lună.

CITEȘTE ȘI Grădina Icoanei, o zonă pentru oameni împliniţi, afaceri profitabile şi tineri dornici de distracţie Grădina Icoanei este una dintre cele mai bine poziţionate zone din Bucureşti şi una dintre cele mai bine cotate zone, din punct de vedere imobiliar. ... Grădina Icoanei, o zonă pentru oameni împliniţi, afaceri profitabile şi tineri dornici de distracţie

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai comentate stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video