Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Zona euro are un nou instrument de ajutor financiar. A intrat în vigoare Mecanismul European de Stabilitate

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2304

Fondul permanent de ajutor financiar a Zonei euro şi-a început activitatea. Miniştrii de Finanţe ai uniunii monetare s-au întâlnit luni la Luxemburg pentru a lansa Mecanismul European de Stabilitate, fond ce va avea o capacitate de împrumut de 500 miliarde euro. 

Membrii Mecanismului European de StabilitateMecanismul European de Stabilitate, un fond permanent cu resurse totale de 500 de miliarde de euro, a intrat în vigoare pe 8 octombrie, deşi liderii europeni planificaseră această operaţiune pentru începutul lunii iulie. Acesta va înlocui Facilitatea Europeană de Stabilitate Financiară, un Germania vrea să contribuie cu mai mulţi bani pentru salvarea Europei, dacă şi alte ţări vor face la fel Germania şi-a anunţat disponibilitatea de a avea o contribuţie mai mare la Mecanismul European de Stabilitate (ESM), fondul permanent de ajutor ... fond temporar, folosit pentru a ajuta Irlanda, Portugalia, dar şi pentru două pachete de împrumuturi financiare destinate Greciei. Noul instrument de ajutor financiar are o importanţă strategică, deoarece va putea să recapitalizeze direct băncile din Zona euro, fără a creşte îndatorarea statelor.

„Lansarea Mecanismului European de Stabilitate constituie o etapă istorică în construcţia uniunii monetare, Zona euro este astfel prevăzută cu un scut permanent şi eficace", a declarat Jean-Claude Juncker, şeful Eurogroup.

Mecanismul European de Stabilitate a primit ratingul maxim AAA din partea agenţiei Fitch Ratings, astfel că poate obţine finanţări cu dobânzi avantajoase. E posibilă salvarea Zonei euro? Află soluţiile propuse de Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy În eforturile de a găsi o rezolvare pentru a combate criza datoriilor suverane, Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy subliniază că cea mai bună ... Liderii europeni estimează că, până la sfârşitul lunii octombrie, Mecanismul European de Stabilitate va ajunge la o capacitate de împrumut de circa 200 miliarde euro.

Fondul permanent de salvare a Zonei euro a intrat în vigoare după prima reuniune de la Luxemburg a consiliului guvernatorilor, format din miniştrii de Finanţe din Zona euro, conform agenţiei de presă AFP. La întrunire a luat parte şi Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene, pentru a semna documentul de inaugurare.

CITEȘTE ȘI:  China nu lasă Europa să se prăbuşească. Una dintre soluţii poate fi majorarea fondurilor de urgenţă China analizează modul în care poate oferi un sprijin suplimentar Zonei euro. Guvernul de la Beijing ia în calcul posibilitatea de a mări ... China nu lasă Europa să se prăbuşească. Una dintre soluţii poate fi majorarea fondurilor de urgenţă 

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video